• RSS

Työehtosopimus Työehtosopimukset

PAM neuvottelee yksityisille palvelualoille työehtosopimukset yhdessä työnantajaliittojen kanssa. Työehtosopimus on palvelualojen työtä määrittelevä perussopimus. Siinä sovitaan mm. palkasta, työajasta, sairausajanpalkasta, arkipyhäkorvauksista jne.

Työehtosopimusten ehdot ovat minimiehtoja, joita työnantajan tulee vähintään noudattaa kaikkiin työntekijöihinsä, myös kesätyöntekijöihin. Kun siis solmit työsopimusta työnantajan kanssa, pidä mielessä, että sitä ei saa sopia heikommin ehdoin kuin mitä työehtosopimus määrää. Kannattaakin aina tarkistaa työsuhteen vähimmäisehdot oman alan työehtosopimuksesta.

PAM on edunvalvoja

PAM valvoo, että PAMin jäsenten työpaikoilla noudatetaan työehtosopimusta. Liittymällä PAMiin varmistat taustaturvan työelämään. Lähin apu löytyy työpaikalta: luottamusmies on työpaikalla PAMin jäseniä varten. Häneltä voit kysyä, mitä työehtosopimusta työpaikallasi noudatetaan. Ja auttaa hän sinua muissakin työsuhteeseesi liittyvissä jutuissa. Rohkeasti siis luottamusmiehen juttusille, olipa kysyttävää arkisista työasioista tai jostain ongelmasta.

Työehtosopimukset pähkinänkuoressa

Jäsen, kirjaudu sisään

Liity jäseneksi

Jos olet töissä yksityisellä palvelualalla, liittosi on PAM.

Liity nyt

 

 

Jäsenyys ja liittyminen

030 100 600

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620

Työttömyysturva

020 690 211

Ruotsinkielinen jäsenyys- ja työsuhdelinja 

030 100 640

Vaihde

020 774 002

Katso puheluiden hinnat