INHIMILLINEN YHTEISKUNTA - 01.07.2021 klo 10.00

Luottamushenkilötkin tarvitsevat lomansa

Takana on jo toinen poikkeuksellinen kevät. Maailmaa ja Suomea riepotteleva koronapandemia on vaikuttanut kaikkien elämään. Työpaikoille kriisi on ulottanut lonkeronsa monin eri tavoin.

Palvelualoilla suojautuminen koronalta, asiakkaiden poikkeuksellinen kiukuttelu ja työpaikan menettämisen pelko on leimannut tätäkin kevättä.

PAMin luottamushenkilöt ovat olleet tämän kaiken keskellä. Monella työpaikalla on käyty yt-neuvottelut. Riskien arvioinnit on tehty, suojaimet valittu ja käyttö perehdytetty. Työyhteisön kollektiivista mielialaa on tarkkailtu ja tsempattu. Luottamushenkilöillä on ollut monta rautaa tulessa.

SAK:n luottamushenkilöpaneelin kysely luottamushenkilöiden jaksamisesta osoittaa, että pamilaiset luottamushenkilöt ovat olleet kovilla. Luottamustehtävät ovat kuormittaneet usein tai edes silloin tällöin 64 prosenttia vastanneista ja jaksaminen on ollut äärirajoilla tai koetuksella 22 prosentilla.

Viimeistään nyt kesälomien ollessa alullaan, olisi syytä varmistua, että luottamushenkilöiden sijaisuusasiat ovat kunnossa. On tärkeä, että hekin pääsevät palautumaan, joutumatta huolehtimaan siitä, pärjätäänkö työpaikalla ilman heitä. Palautuminen vaatii kunnollista irrottautumista niin työtehtävistä kuin luottamustehtävistäkin. Korona-aika on vain entisestään lisännyt palautumisen ja levon tärkeyttä.

Kuten tiedämme, työasiat voivat uuden teknologian myötä valua vapaa-ajallemme työpäivien jälkeen ja vapaapäivinäkin. On myös olemassa vaara, että työt seuraavat yhä useammin työntekijää lomalle. Jokaisella on oikeus vapaisiin työasioiden häiritsemättä ja tämä koskee myös luottamushenkilöitä.

Parhaatkin luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut tarvitsevat varahenkilön

Jos on erillinen työpuhelin, kannattaa se jättää työpaikalle tai sammuttaa loman ajaksi. Jos käyttää vain yhtä puhelinta, kannattaa ainakin työsähköpostin sovellus piilottaa taustalle. Whatsapp ja muut viestipalvelut ovat hankalia sulkea, jos niitä käyttää myös vapaa-ajalla viestittelyyn. Mutta töihin liittyvät ryhmät kannattaa jättää suosiolla kokonaan avaamatta ja lukematta, jos vain pystyy tai ainakin vaimentaa ryhmät sovelluksen asetuksista. Näin häiriöiden määrä vähenee huomattavasti.

Työkaverin on hyvä pitää myös mielessä se, että kollegaa ei kannata häiritä vähäisillä asioilla. Suurin osa työasioista voi varmasti odottaa lomien jälkeiseen aikaan. Työpaikalta löytyy varmasti kootusti tieto siitä, milloin kukakin on vapaitaan pitämässä ja työasioiden tavoittamattomissa. Kunnioitetaan siis myös toistemme lomia, koska haluamme varmasti omiakin lomiamme kunnioitettavan.

Jos asiat ovat niin huonosti, että luottamushenkilölle ei ole sijaista, kuten joillakin työpaikoilla valitettavasti on, olisi asia laitettava viimeistään syksyllä käytävien luottamushenkilövaalien yhteydessä kuntoon. Parhaatkin luottamusmiehet tai työsuojeluvaltuutetut tarvitsevat varahenkilön. Muutosta odotellessa, yritetään antaa luottamushenkilöille heidän ansaitsemansa lomarauha. 

Lomalla kannattaa jokaisen etsiytyä toimiin ja askareisiin, jotka rentouttavat myös psyykkisesti. Kukin tyylillään – kuka rentoutuu luonnosta nauttien, kuka jännitystä hakien. Lähes jokaiselle on tärkeää tavata perhettä ja ystäviä.  Ladataan kaikki akut ja palataan lomalta toivottavasti normaalimpaan työarkeen uudella tarmolla. Hyvää kesää ja rentouttavaa lomaa!

Erika Kähärä

PAMin työympäristöasiantuntija, jonka sydänasiaa ovat ihmisten terveelliset ja turvalliset työolot sekä tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu työelämässä.

Samalta kirjoittajalta

Tilaa PAMin blogit

Tilaamalla PAMin blogit saat sähköpostiisi kunkin blogikirjoituksen aina tuoreeltaan!