Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

PAM:s tjänster på sommaren
Telefonservicen på sommaren må-ti och to-fr kl. 10–14. Återuppringningstjänsten är stängd från 5-30.7.
PAM:s regionkontor kommer att vara stängda 5-30.7 förutom regionkontoret Helsingfors-Nyland, som håller öppet hela sommaren.

Arbetslivet - 25.02.2021 klo 11.10

Arbetstagarnas nöd förutsätter akuta åtgärder

Landets regering har meddelat om dramatiska restriktioner för restaurangerna. Annika Rönni-Sällinen, ordförande för Servcefacket PAM, kräver lika dramatiska åtgärder för att stödja anställda inom branschen.

”Stängningsförbudet mot restauranger sätter anställda i branschen i en extremt utmanande situation. Nu behöver vi stödåtgärder riktade mot dem”, kräver Annika Rönni-Sällinen, ordförande för PAM.

Majoriteten av restauranganställda har haft permitteringar och arbetslöshet under det senaste året. Deras utkomstsvårigheter har ökat. Rönni-Sällinen är orolig för välbefinnandet för anställda som befinner sig i ständig osäkerhet i branschen.

"Gränsen är nådd för dessa arbetstagare. De har redan varit tvungna att spara på mat- och medicinuppköp. Regeringens nästa uppgift är att berätta hur man tar hänsyn till den fortsatta försämringen av försörjningen för arbetstagare som drabbas av coronans åtgärder. Det bör vara en prioritet, för katastrofen är runt hörnet."

Användning av extrema åtgärder som stängning av restauranger kräver fullständiga motiveringar. Endast på detta sätt kan de förstå vars liv nu påverkas mest av beslut som är så viktiga.

”De som är permitterade från restauranger och blivit arbetslösa måste kunna leva sitt dagliga liv. Pengarna måste räcka till för att leva trots coronapandemin. Det är vad politiska beslutsfattare nu måste ta hand om, säger Rönni-Sällinen.

 

Nyheter