Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Arbetslöshetskassan - 19.01.2021 klo 14.26

Behandlingstiderna förlängdes för ansökningar om inkomstrelaterad dagpenning i januari

Bild: GettyImages.

Antalet ansökningar till Servicebranschernas arbetslöshetskassa ökar, särskilt för de som ansöker om jämkad dagpenning. Fler ansökningar mottogs i november-december än tidigare på hösten.

Det har också skett en märkbar ökning av de som första gången ansöker om dagpenning. Ytterligare på grund av nyårshelgerna, var det färre arbetsdagar för behandling under veckorna 52 och 53.

För närvarande är behandlingstiderna för de första ansökningarna cirka tre veckor och för jämkad dagpenningsansökan knappt två veckor. Målet är att behandla fortsatta ansökningar från dem som är arbetslösa fram till föregående dag. Det uppstår köer för ansökningar om jämkad dagpenning särskilt vid månadsskiftet, vilket innebär att behandlingstiden kan vara så lång som två veckor. Du kan följa behandlingen av ansökningar till kassan här.

Kassan jobbar hårt att minska behandlingstiderna och att förkorta köerna. Situationen ska lösas dels genom nya arbetsarrangemang, övertid och dels via nyanställning av personal. Vi hoppas att sökande kontaktar oss via telefon eller onlinetjänsten endast ifall att hjälp behövs. Ansökningar behandlas enligt principen först till kvarn och sålunda kommer inte telefonkontakt eller meddelanden i onlinetjänsten att påskynda behandlingen av din ansökan.

 

Nyheter