Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Medlemskap - 07.04.2021 klo 08.00

Bra laganda i logistikföretaget

Fotograf: Antti J. Leinonen

Aki Snellman gick med i PAM i januari. Han har ett jobb som kräver god fysisk kondition och fingerfärdighet. Han tycker att det är som att träna och få betalt för det.

Aki Snellman är från Uleåborg och arbetar för Hakonen som tillhandahåller logistiktjänster. Till hans arbetsuppgifter hör att ta en hushållsmaskin eller ett möblemang hem till en kund och att installera den färdigt för användning. 

Jobbet kräver god fysisk kondition och lite fingerfärdighet, säger Snellman. 
”Det är som ett träningspass men du fåt betalt för det och feedback av kunderna.” 

Arbetstiden varierar allt mellan klockan 05-24, fortsätter han. 
”Jag vet aldrig exakt vilken tid på dagen jag återvänder hem.” 

Enligt Snellman är det bästa med jobbet feedbacken han får av kunderna. Han tycker också i övrigt om sitt jobb. 
”Mina kolleger är helt toppen. Jag skulle aldrig byta ut dem. Vi har lika bra laganda som i ett idrottslag. ” 

Snellman studerade ursprungligen för att bli fastighetsskötare och jobbade med det – enligt egen utsago –åtminstone ett år för länge. 
”Efter det sysslade jag med lite av allt tills jag under armétiden skaffade mig ett lastbilskörkort och hittade Hakonen.” 

Snellman gick med i PAM för att få stöd och trygghet. På fritiden ägnar han sig åt sina hobbyer eller ”slappar på soffan”.  

Kom med i PAM!

Det är bara facket som för arbetstagarnas talan i arbetslivet. Arbetstagarnas förmåner, som semester, lön för sjuktiden eller föräldraledighet, ska inte tas för givet. Fackförbundet förhandlar fram kollektivavtal som förutom löner fastställer även arbetsvillkor. 

Som medlem i PAM har du rätt till alla fackliga medlemskapstjänster, såsom anställningsrådgivning, utbildning och vid behov arbetslöshetsförsäkring, rättshjälp och juridiska tjänster. Dessutom får du flera andra fördelar som ger valuta för pengarna. 

Läs mera och trygga ditt arbetsliv genom att ansluta dig till PAM

 

Nyheter