Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Arbetslivet - 13.08.2021 klo 09.03

Den nya PAM-medlemmen Natalia trivs som våningsstädare

Natalia arbetar som våningstädare på hotell i Vasa.

Natalia anslöt sig till facket på rekommendation av sin arbetskompis. Stödet från Servicefacket ger trygghet i vardagen.

Jag är Natalia Laitinen, 56 år.

Bor i Vasa.

Anslöt mig till PAM i början av juni.

Arbetar som våningsstädare andra året i rad på SOL Palvelut Oy i Tropiclandia, Vasa.

Till mina arbetsuppgifter hör att hålla hotellets allmänna utrymmen och hotellrum rena. Städarbete är ett viktigt arbete, särskilt nu under coronapandemin. Man kan väl säga att jag bekämpar smuts i mitt vardagliga arbete.

Städarbetet är trevligt och varierande. Jag gillar särskilt vårt trevlig arbetsgäng som jobbar glatt. Arbetskompisarna hjälper mig alltid, och jag hjälper dem. Jag trivs bra.
Arbetstakten kan ibland vara hård, men jag gillar jobbet och onekligen allt arbete jag har gjort i livet. Jag arbetade som sekreterare i mitt hemland Ryssland, men det är svårt att hitta ett liknande jobb här i Finland. Därtill har jag en medicinsk utbildning och erfarenhet inom olika branscher. I Finland har jag redan bott i sex år.

Jag blev medlem i PAM för min arbetskompis rekommenderade ett medlemskap åt mig. Jag hade länge gått och funderat på att gå med i facket, så gjorde det gärna. Fackförbund gör ett bra jobb, de stöttar anställda i det dagliga arbetet och som medlem får du också bra förmåner. Jag ville gå med eftersom jag vet att jag får stöd av facket om det behövs.

På min fritid läser jag mycket och lyssnar på klassisk musik såsom Sibelius. Dessutom gillar jag att rita och laga mat. Världshistoria är också fascinerande. Jag gillar katter och jag har själv en maine coon katt som heter Kuzya.

 

Nyheter