Kontakt må-fre

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

TELEFONVÄXELN

020 774 002 kl. 9-16

Unga - 14.01.2020 klo 09.03

”Det är bra och stimulerande att kunna arbeta i flera butiker”, säger nya PAM-medlemmen Susanna Lätti

Till Susannas arbetsuppgifter hör kundservice, fylla på hyllor, ta hand om lagret och sitta vid kassan. Bild: Rami Marjamäki.

Susanna arbetar som deltidsexpedit på Alko. Hon stortrivs i kundserviceuppgifter – det är en orsak till varför hon återvände till servicebranschen förra hösten.

Jag är Susanna Lätti, 28.

Jag bor i Tammerfors. 

Jag anslöt mig till PAM 26 december 2019.

Jag är deltidsexpedit på Alko. Jag började arbeta som säsongsexpedit med ett tvåmånadersavtal i november. Först jobbade jag i butikerna i Lempäälä, Kovistonkylä Prisma och Ideapark. Till min glädje fortsatte mitt arbete och nu har jag ett tillsvidareavtal som fört mig till butikerna i Stockmann och Tammela. Jag tycker om att på Alko arbetar vi i flera butiker och att det erbjuds extra skift i hela Tammerforsnejden. Arbetsinnehållet och produkterna är de samma men arbetskamraterna och kundkretsen varierar mellan butikerna. 

Till mina arbetsuppgifter hör kundservice, fylla på hyllor, ta hand om lagret och sitta vid kassan. På Alko har introduktionen i uppgifterna varit lysande. Viner och mikrobryggerier har intresserat mig redan länge så det är fint att jag kunnat lära mig mer om dem. Men jag har också lärt mig mycket nytt på kort tid. Enligt mig ska arbetet utmana dig så att du utvecklas. 

Mina arbetstider är flexibla så jag kan bra skräddarsy mitt schema. Det möjliggör också att jag kan göra annat vid sidan om. Jag har utbildat mig till film- och televisionsproducent och producerar då och då videor som frilansare. De senaste två åren var jag skolgångshandledare. Tidigare har jag också arbetat på kaféer och snabbmatställen samt handhaft restaurang- och kundserviceuppgifter. 

Det bästa i mitt arbete är kunderna. Jag har trivts riktigt bra med kundserviceuppgifter – det är en orsak till varför jag åter ville arbeta inom service. Mina starkaste sidor har att göra med kundbetjäning. I mitt arbete tycker jag om att har jag tillräckligt med tid för att betjäna kunder. 

Du är på arbetsplatsen en stor del av dygnet. Därmed är det viktigt att ha en bra andra mellan arbetskamraterna och att alla arbetar för samma mål. På Alko är andan uppmuntrande och finns det anställda i olika ålder med varierande utbildningsbakgrund. 

Jag anslöt mig till PAM då jag fick veta att arbetet fortsätter just före julen. Jag ansåg det vara naturligt att gå med i Servicefacket PAM när jag fick ett nytt långvarigt arbete. Medlemskap i förbundet och a-kassan skapar trygghet i arbets- och övriga livet. Du vet aldrig vad som kommer att ske. Jag vill också stöda förbund för kvinnodominerade branscher. Jag tror på att fackförbund kan driva arbetslivsfrågor. 

På min fritid spelar jag ofta bräd- och konsolspel – hemma har jag en hel hög med brädspel. Jag tillhör också en läsecirkel. Läsning är roligt – det är ett bra sätt att nollställa allt. 
 

 

Nyheter