Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Arbetslivet - 10.08.2021 klo 09.44

Har du bilder från dagens arbetsliv?

Hjälp Arbetarmuseet att rädda dagens arbetsliv: samlingarna behöver bilder från arbetslivet under 2020-talet från hela Finland: allt från Hangö till Inari, från Nyland till Ilomantsi. Foto: GettyImages.

Gör nu historia av ditt arbete. Arbetarmuseet Werstas behöver desperat fotografier från 2020-talets arbetsliv till sina samlingar.

Arbetarmuseet behöver hjälp av fackanslutna för att spara bilder frånb arbetslivet. När anställda själva dokumenterar arbete lagras sådant som är viktigt för medarbetarna i framtiden. Den övergripande bilden av dagens arbetsliv hotar att förbli snäv i framtiden, eftersom de allra flesta bilderna tas med smarttelefoner och få av dessa bilder finns kvar för framtiden.

Du kan delta genom att dela bilden på sociala medier med #duunikuva och under täggen @werstas. Om ditt konto är privat eller om du inte vill publicera bilden publikt skicka den per e-post till lahjoitukset@tyovaenmuseo.fi. Så här bidrar du till att rädda framtida historia. En helt vanlig bild av en vardagssituation är viktig. Dokumentera till exempel arbete, en paus eller till och med en arbetsresa.

Information om vår egen tid kan föras vidare till kommande generationer via bilder från en vanlig arbetsdag. Här är en anställd i matsalen på Keuruus mottagningscentral 2016. Foto: Arbetsmuseet Werstas samlingar.

En samling tidsenliga fotografier möjliggör studier av förändringar och fenomen i arbetslivet. Genom att jämföra bilder tagna vid olika tidpunkter kan vi se vad som har förändrats och vad som har förblivit detsamma.

FFC är Arbetarmuseets partner i projektet att lagra det moderna arbetslivet. Temat kommer också att presenteras i en miniatyrutställning som öppnas den 1 september 2021.

Läs mer om hur du sparar bilder på Werstas webbplats (på finska)!

 

Nyheter