Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

PAM:s tjänster på sommaren
Telefonservicen på sommaren må-ti och to-fr kl. 10–14. Återuppringningstjänsten är stängd från 5-30.7.
PAM:s regionkontor kommer att vara stängda 5-30.7 förutom regionkontoret Helsingfors-Nyland, som håller öppet hela sommaren.

Samhället - 11.05.2021 klo 12.00

I Colombia bryter man mot de mänskliga rättigheterna – visa ditt stöd!

De som deltog i den gemensamma ambassadörsutbildningen ordnat av PAM och SASK skickade solidaritetsmeddelanden på sociala medier under helgen. Skicka ditt eget meddelande du också!

UNI Global har inlett en kampanj för att förbättra situationen för de mänskliga rättigheterna i Colombia. PAM fördömer också de våldsamma händelserna efter den nationella strejken den 28 april och uppmanar den colombianska regeringen att upphöra med våldet.

”Situationen i Colombia är mycket alarmerande”, bekräftar Mari Taivainen, framhåller PAM:s expert på internationella frågor.

Skattereformen som den colombianska presidenten Iván Duque planerat har utlöst enorma protester i landet. I slutet av april genomfördes en generalstrejk i landet, under vilken demonstranter sköts. Offren var främst obeväpnade unga människor. Många demonstranter har också försvunnit och deras öde är okänt.

Protester har dock fortsatt sedan strejken. Via dem kräver folket att fattigdomen utrotas i allmänhet, en grundinkomst för medborgarna garanteras och att upprorspolisen ESMAD utrotas.

"På PAM är vi särskilt bekymrade över situationen i Colombia eftersom PAM, SASK, UNI Global och PRO har ett pågående solidaritetsprojekt i Colombia", säger Taivainen.

Våld mot colombianska demonstranter har fördömts av FN, USA och Europeiska unionen. Enligt dessa organisationer har våldet som används av de colombianska säkerhetsmyndigheterna varit överdrivet.

Enligt Taivainen har PAM för avsikt att skicka ett brev till Michelle Bachelett, FN: s högkommissionär för mänskliga rättigheter, där man uppmanar till ett slut på massakern och kränkningarna av de mänskliga rättigheterna.

Fackföreningsrörelsen har inlett en global kampanj som också stöds av PAM. Åtminstone UNI Global, BWI, PSI och IndustriAll är involverade i kampanjen.

Ge ditt stöd du också! Dela på sociala nätverk bilder med meddelande med taggar som #MilMinutos och #SOSColombia och #TuMuevesColombia.

Läs mer om den alarmerande situationen för de mänskliga rättigheterna i Colombia på UNI Global webbplats.
 

 

Nyheter