Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

PAM:s tjänster på sommaren
Telefonservicen på sommaren må-ti och to-fr kl. 10–14. Återuppringningstjänsten är stängd från 5-30.7.
PAM:s regionkontor kommer att vara stängda 5-30.7 förutom regionkontoret Helsingfors-Nyland, som håller öppet hela sommaren.

Samhället - 10.06.2021 klo 08.33

Mal inte i onödan – rösta för att alla ska ha något att bita i

På valdagen som infaller söndagen den 13 juni är det värt att varje PAM-medlem använder sin rösträtt, uppmanar Servicefacket PAM:s ordförande Annika Rönni-Sällinen.

I kommunvalet på söndag bestäms vilka representanter som kommer att fatta beslut i kommunerna under de kommande fyra åren. 

"Nu är det dags att rösta på PAM-medlemmar, så att serviceanställdas
röster återspeglas i de beslut som fattas i kommunerna i framtiden", uppmuntrar PAM:s ordförande Annika Rönni-Sällinen.

Kommunerna finns till för sina invånare och därför måste deras tjänster fungera på deras villkor. Rönni-Sällinen påpekar att många serviceanställda arbetar oregelbundna tider, vilket måste tas bättre i beaktande i beslut om kommunala tjänster.

”Föräldrarnas arbete som görs under oregelbundna arbetstider är inte bara en utmaning för barn i dagisåldern utan också för barn i grundskolan, eftersom de kan vara tvugna att vistas ensamma långa perioder. Därför måste familjetjänster utvecklas och rätten till skiftvård måste utvidgas till att gälla även små skolbarn ”.

I sina kommunvalsteman betonar PAM funktionaliteten i tjänster och det faktum att kommuner i framtiden måste ta bättre hänsyn till människor som genom sitt eget arbete gör det möjligt för samhället att fungera dygnet runt. Kommunerna bör göra arbetet så enkelt som möjligt och ta hänsyn till detta i till exempel tillhandahållande av tjänster, planering av kollektivtrafikskift och placering av servicelokaler.

Hundratals PAM-medlemmar ställer upp som kandidater i valet

Enligt de uppgifter som PAM fått per den 9 juni 2021 har  470 personer, som tillhör Servicefacket, från 150 olika kommuner anmält sig som kandidater i kommunalvalet. Majoriteten av kandidaterna har också fyllt i informationen i kandidatgalleriet på PAM:s webbplats. Det gör det möjligt att bekanta sig med kandidaternas tankar om hur kommunerna ska utvecklas.

 

Nyheter