Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

PAM:s tjänster på sommaren
Telefonservicen på sommaren må-ti och to-fr kl. 10–14. Återuppringningstjänsten är stängd från 5-30.7.
PAM:s regionkontor kommer att vara stängda 5-30.7 förutom regionkontoret Helsingfors-Nyland, som håller öppet hela sommaren.

Samhället - 18.06.2021 klo 09.14

Många PAM-medlemmar tar makten i kommunerna

PAM gratulerar alla medlemmar i facket som deltog i kommunalvalet till för valresultatet. Bild: Lehtikuva, Otto Ponto

Enligt uppgifter som samlats in har så många som 168 PAM-medlemmar blivit invalda som ledamöter eller suppleanter i sin hemkommuner.

PAM-medlemmar som valdes till ordinarie medlemmar uppgick till 75 och suppleanter 93. Före valet angav 467 fackföreningsanslutna från olika delar av Finland att de ställer upp i kommunalvalet, och antalet röster som dessa samlade in var 32 671.

Bland PAM-medlemmarna var 66 % av de ordinarie ledamöterna som blev invalda i fullmäktige kvinnor och medelåldern för alla ledamöter var 42 år. Den yngsta PAM-medlemmen som valdes in i fullmäktige i den egna hemkommunen är 18 år och den äldsta 69 år.

I framtiden kommer det att finnas ledamöter som känner till serviceanställdas vardag åtminstone i större städer som Helsingfors, Tammerfors, Vanda, Uleåborg, Björneborg, Kouvola, Joensuu och Tavastehus.

Bland de invaldas partitillhörighet ser topp-tre ut så här: 35 invalda företräder SDP,  17 vänsterförbundet och 11 Sannfinländarna. Bland övriga invalda PAM-medlemmar hittar man även representanter för de Gröna, SFP,  Samlingspartiet och Centern.

I att fatta beslut som hänför sig till kommunala tjänster har dessa invalda i kommunalvalet den 13 juni en central roll. De ser till att kommunerna utvecklas med tanke på arbetstagarnas behov. PAM gratulerar alla medlemmar i facket som deltog i kommunalvalet till valresultatet och önskar fullmäktigeledamöterna som inleder sin mandatperiod vishet i sin uppgift.

 

Nyheter