Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

TELEFONVÄXELN

020 774 002 kl. 9-16

Ungdomar - 09.07.2019 klo 14.00

Nya medlemmen Janina Leppänen: Frisören har förbluffande många arbetsuppgifter

Janina Leppänen berömmer sitt arbetsgäng. Bild: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Janina Leppänen från Jyväskylä anslöt sig till PAM i maj. Hon klipper inte bara hår utan därtill säljer hon bland annat varor och städar. Att höra till facket ger henne trygghet.

Jag är Janina Leppänen.

Jag är bosatt i Jyväskylä.

Medlem i PAM sedan 10.5.2019.

Jag arbetar som dam- och herrfrisör på Hiustalo.

Till mitt arbete hör utöver att klippa och färga hår även återkommande kundservice: vi har en stor affär i samband med salongen och försäljning av varor utgör en stor del av arbetet. Det finns hela tiden förbluffande mycket annat att göra som till exemepel att städa. Arbetet är hektiskt och du måste vara skarp.

Arbetsgänget är verkligen trevligt även om vi består av diverse personligheter. Fint får vi jobbet gjort tillsammans. Sammanlagt är vi nio.

Jag har studerat på den privata sidan på läroavtal inom frisörbranschen, alltså i huvudsak vid sidan om arbetet genom att avlägga fristående examen. Då var det ännu möjligt att avlägga examen inom frisörbranschen i sin helhet inom det privata.

Anslöt mig till PAM då jag arbetar i ett stort företag och ville försäkra mig om att jag har trygghet i arbetslivet. Om det av en slump upptår problem. Som medlem känns det tryggare.

På min fritid går jag på gym. Vid sidan om arbetet är det nästan obligatoriskt för mig att motionera för att muskulaturen hålls i skick och att man kan arbeta.

 

Nyheter