Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Arbetslöshet - 21.03.2018 klo 10.30

PAM öppnar en arbetsförmedlingstjänst

PAM har öppnat en arbetsförmedlingsportal för sina medlemmar och andra intresserade. Via tjänsten erbjuds information om lediga jobb inom servicebranscherna och på det här sättet stöder PAM sina medlemmar i att söka arbete.

Servicefacket PAM har tagit i bruk jobbsidor, med andra ord en arbetsförmedlingsportal för förbundets medlemmar och andra intresserade av arbete inom servicebranscher. Syftet med tjänsten är att göra det enklare att leta efter arbetstillfällen och att sysselsätta sig inom servicebranscherna.

”Servicebranscherna sysselsätter avsevärt många i Finland. Vi vill för vår del se till att serviceproffs och lediga jobb finner varandra också i fortsättningen”, säger PAMs ordförande Ann Selin.

Arbetsförmedlingen kommer att omvälvas i Finland när tjänster hos nuvarande arbets- och näringsbyråer överförs till framtida landskapen. Selin är orolig över att det ställs allt fler krav på arbetslösa men tjänsterna för dem har inte förbättrats i samma grad.

”Jag tror att alla sysselsättningsfrämjande knep kommer till nytta framförallt nu. Även fackförbunden har sin egen roll i detta arbete”, menar Selin.

Selin konstaterar att arbetsförmedlingen upplever en brytningstid. Privata aktörers roll kommer att stärkas snabbt. Ingen verkar vara helt på det klara vad som kommer att ske med utbudet av arbetsförmedlingstjänster.

”Vi ser det som viktigt att man individuella behov beaktas i arbetsförmedlingstjänsten. På den här punkten har de åtgärder som landets regering vidtagit för att förbättra sysselsättningen varit otillräckliga. Därtill har en del av de åtgärder som vidtagits rentav försämrat de arbetslösas ställning”, säger Selin.

PAM har i samarbete med företaget Duunitori skapat jobbsidor för PAM. I fortsättningen kan du finna lediga jobb inom PAM-företrädda branscher och yrken via förbundets webbsidor. Denna tjänst är öppen för alla.

”Med jobbsidorna vill vi göra det lättare att finna arbetstillfällen inom våra branscher, avlägsna hinder på vägen till nytt arbete, berättar PAM:s forskningschef Antti Veirto.

Av all data hos Duunitori kan användarna av tjänsten uttryckligen bekanta sig med arbetstillfällen inom PAM-branscher. På jobbsidorna finns också medlemskapsinfo och aktuella PAM-nyheter.

”Jag hoppas att tjänsten blir populär bland arbetssökande som letar efter arbete inom servicebranscher”, avslutar Veirto.

För att finna relevanta lediga jobb på PAMs jobbsidor kan du utnyttja olika slags sökvillkor. Sådana är till exempel del- eller heltidsanställning och arbetsort.

Du kan spara dina sökningar, vilket gör det möjligt för dig att följa med nya platsannonser i tjänsten. Arbetsplatserna kommer direkt via Duunitoris tjänst.
Sålunda ansvarar PAM inte för innehållet i annonserna. Duunitori har skapat likadana tjänster också med andra fackförbund.

PAMs jobbsidor hittar du via PAMs webbplats eller direkt via den här adressen.

 

Nyheter