Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

Obs! Medlemstjänstens telefonlinjer är öppna mellan 26.9 - 28.10. på måndagar, onsdagar och fredagar klockan 10.00 - 14.00.

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Medlemstjänster - 12.11.2018 klo 13.47

PAMs fullmäktigemöte närmar sig – såhär föds ramarna för ett bra möte

Anu Valve anser att PAMs fullmäktigemöten hör till de bästa stunderna under hennes arbetsår. Bild: Jaakko Lukumaa

PAMs fullmäktige möts under nästa vecka för att besluta om bland annat medlemsavgiftens storlek och för att arbeta fram förbundets målsättningsprogram. Förvaltningssekreteraren Anu Valve ser till att allting fungerar före och under PAMs möte.

PAMs fullmäktige, som består av aktiva fackanslutna medlemmar, sammanträder två gånger per år för att besluta i ärenden som berör förbundets verksamhet. Före mötet börjar, görs en hel del förberedelser och för dessa ansvarar PAMs förvaltningssekreterare Anu Valve.

”Platsen är planerad och bokad redan halvt år i förväg. Motioner från fackavdelningar och medlemmar börjar dyka upp sex månader före mötet och de bereds vidare”, berättar Valve.

Föredragningslistan till mötet byggs i samråd med PAMs olika experter och PAMs styrelse godkänner de ärenden som förs vidare till fullmäktige för beslut.
Då mötet närmar sig skickas inbjudan och mötesmaterialet i elektroniskt format.
”Vi har ett elektroniskt arbetsutrymme, som jag varit med om att skapa.”

Likaså är själva mötet fullständigt elektroniskt: talturer skickas in elektroniskt och föredragningslistan roterar i realtid på varje förtroendevalds datorskärm.
Den här hösten ordnas fullmäktiges möte 20–21.11 i Petäys i Hattula, där PAMs fullmäktigeledamöter bland annat besluter om hur stor medlemsavgiften ska vara och verksamhetsplanen för nästa år. Därtill behandlas fackets målsättningsprogram för kommande år samt teman för riksdagsvalet.

PAMs paketbil har för vana att spurta till evenemangsplatsen en dag före mötet, då även salen läggs i skick och tekniken fixas. Valve går tillsammans med ordförande igenom tågordningen för mötet, och de bereder sig även inför diverse överraskningar, såsom eventuella omröstningar.

Eftersom nuvarande fyraårsperiod närmar sig sitt slut, har fullmäktigemedlemmarna blivit bekanta för Valve.
”Jag har lärt mig vilka behov och önskemål som den ena eller den andra har. Jag vill erbjuda de bästa ramarna för mötet, så att alla ska ha det bra och att allt ska fungera, för att fullmäktigemedlemmarna kan fokusera på att ta fram åsikter och hälsningar från fältet”, beskriver hon.

”Under mötets gång ser jag till att allt är i sin ordning och för anteckningar över mötet. Där krävs oftast att man kan bolla med hundra saker samtidigt. Men roligt är det”, intygar Valve.

”På slutrakan kan vi sedan pusta ut av lättnad då allt ån en gång har gått smidigt. De här mötena hör trots allt till de bästa stunderna under mina arbetsår.”

Du kan följa med beslut som fattas under mötet via PAMs webbplats då mötet har inletts.

 

Nyheter