Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

Obs! Medlemstjänstens telefonlinjer är öppna mellan 26.9 - 28.10. på måndagar, onsdagar och fredagar klockan 10.00 - 14.00.

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Kollektivavtalsförhandlingar - 17.11.2022 klo 17.46

Skidcenterbranschens kollektivavtalsförhandlingar bröts - arbetsnedläggelse vid sex skidcenter

Servicefacket PAM och Turism- och Restaurangförbundet MaRa förde i oktober löneförhandlingar utan resultat. Sedan dess har förbunden förhandlat om skidcenterbranschens kollektivavtalet. PAM avbröt förhandlingarna idag. PAM:s styrelse beslutade idag om en begränsad arbetsnedläggelse vid sex skidcenter.

PAM:s ordförande Annika Rönni-Sällinen ser inte en väg framåt i förhandlingarna utan hot om konfliktåtgärder.

”Vi har haft ett avtalslöst läge i skidcenterbranschen sedan början av november. Utifrån arbetsgivarnas förslag fanns det inte längre förutsättningar att förhandla och därför avbröt vi dem. De anställda i branschen förtjänar att få löneförhöjningar och därför vill vi få fart på förhandlingar med en begränsad arbetsnedläggelse, konstaterar Rönni-Sällinen.

Arbetsnedläggelse vid skidcenter 1–3 december 2022

PAM:s styrelse har idag beslutat om en begränsad arbetsnedläggning som berör sex skidcenter. Arbetsnedläggelsen börjar den 1 december 2022 kl. 16.00 och avslutas den 3 december kl. 24.00 eller vid slutet av det arbetsskift som börjat före det. Arbetsnedläggelsen gäller de anställda som omfattas av skidcenterbranschens kollektivavtal vid följande företag och deras skidcenter.

  • Rukakeskus Oy:s skidcenter i Kuusamo
  • Huippupaikat Oy:s  skidcenter i Kuopio (Tahko) och Sotkamo (Vuokatti)
  • Oy Levi Ski Resort Ltd:s skidcenter i Kittilä
  • Pyhätunturi Oy:s skidcenter i Kemijärvi
  • Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:s skidcenter i Kolari

Läs mera på finska

 

Nyheter