Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

TELEFONVÄXELN

020 774 002 kl. 9-16

Ungdomar - 16.08.2019 klo 14.00

Tuffhet från proffsidrott hjälper också i kundservicearbete

Det var självklart för Hilla att söka sig just till en servicebransch eftersom hon tycker om att vara med människor. Bild: Jouni Porsanger

I sitt arbete njuter nya PAM-medlemmen och tidigare alpinisten Hilla Hannola mest om att få träffa människor. En proffsidrottsbakgrund hjälper henne att inte sky varierande situationer och ibland stressiga arbetsuppgifter.

Jag är Hilla Hannola.

Jag bor i Rovaniemi.

Jag arbetar på restaurang Ravintola Rinne Feenix.

Till mitt arbete hör att se till buffén, servera och hålla restaurangen snygg och prydlig. I allt spelar kundservice en central roll.

Det bästa i mitt arbete är att jag får träffa människor.

Till detta arbete kom jag då jag var tvungen att överge proffsidrotten på grund av skador och måste hitta på något nytt. Jag sökte arbete och fick den här platsen. För mig har det handlat om en tid då jag övergår till verkliga arbetslivet. Jag tycker så mycket om att vara med människor att det var ganska självklart att jag sökte mig just till en servicebransch.

I mitt arbete ska du bland annat vara människonära och social. Dessutom ska du kunna göra flera saker samtidigt. Du ska hela tiden ha blick för vad som sker på restaurangen.

Jag kan stöda mig på mitt arbetslag. Vi är ett fint gäng där alla kommer överens med varandra. Oberoende av om jag är i salen eller köket har jag alltid arbetskamrater med samma uppgifter i samma skift. Stämningen är avslappnad och bra och jag kan stöda mig på andra om det blir hektiskt. Alla klarar av sina uppgifter effektivt men inte ens när det är riktigt bråttom glömmer vi bort våra arbetskamrater utan vi ställer upp för varandra om det behövs!

En lyckad arbetsdag innebär för Hilla att kunderna är nöjda. Bild: Jouni Porsanger

En lyckad arbetsdag är då jag lägger märke till att kunderna är nöjda. Då kan också jag vara nöjd över min prestation. 

I PAM gick jag med sommaren 2019 eftersom jag funderat redan länge på att det var bra att tillhöra ett förbund om jag hamnar i en situation där jag behöver hjälp eller råd. Då behöver du inte ensam undra över hur saker och ting ska skötas utan förbundet hjälper dig. PAM var mitt klara val eftersom det är så stort att jag kan ha många slags serviceuppgifter och ändå tillhöra PAM.

Det blev angeläget att gå med också därför att jag snart flyttar till en annan ort och därmed byter arbete. Jag tänkte att i sådana här situationer kan jag särskilt behöva hjälp från förbundet. Till näst börjar jag arbeta inom handel. Arbetsuppgifterna och miljön ändras men det finns likheter med mitt nuvarande arbete. Också i nya arbetet kommer jag att behöva samma kundservicefärdigheter.

På fritiden sportar jag fortfarande mycket – särskilt Cross-Fit. Ytterligare rör jag mig mycket i naturen samt njuter av läsning och matlagning.

I framtiden vill jag studera medicin. Jag hoppas att vid sidan av studierna kan jag fortsätta deltidsarbeta inom service eftersom jag tycker så mycket om det.

 

Nyheter