Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Medlemskap - 19.05.2021 klo 13.01

Unga drar nytta av fackmedlemskap

Bild: Liisa Takala

Joonas Holopainen anslöt sig till PAM i april efter att ha börjat arbeta som försäljare. Enligt Holopainen bör särskilt unga vara medvetna om vikten av att höra till facket.

Joonas Holopainen från Helsingfors arbetar som försäljare på HOK-Elantos Alepa i Vallgård. Holopainen, 21, blev medlem i Servicefacket PAM efter att han började på ett nytt jobb.

Holopainens uppgifter omfattar kundbetjäning, att rada in produkter på hyllor, avlossning av varor, skötsel av bageripunkten och andra vardagliga uppgifter. Han säger att han tycker om sitt jobb som försäljare.

”Det bästa med mitt jobb är trevliga kunder och medarbetare. Jag har fått ett riktigt bra mottagande i mitt nya jobb på Alepa i Vallgård, säger Holopainen och berömmer sin nuvarande arbetsgemenskap.

Holopainen gick med i PAM eftersom han känner att han kommer att ha nytta av att vara medlem i facket. Enligt Holopainen bör särskilt unga vara medvetna om vikten av fackmedlemskap.

”Många unga kanske inte är särskilt bekanta med vad facket gör. När jag fick reda på saker på nätet insåg jag hur viktigt det är att tillhöra en fackförening, säger Holopainen.

Tränar och spelar gitarr, det gör Holopainen gärna. Han siktar på att träffa vänner under sommaren som kommer efter arbetsdagarna. Han tror att den kommande sommaren ger möjligheter till avkoppling.

”Jag ser positivt på de kommande månaderna trots koronasituationen. Jag ska träffa vännerna eftersom vi har umgåtts alltför lite under coronaperioden, avslöjar Holopainen om sina planer.

Gå även du med i Servicefacket PAM!

Den anställdas sida i arbetslivet tryggas endast av facket. Arbetstagarförmåner, som semesterlön, sjuklön eller föräldraledighet, är sådana som inte ska tas för givet. Facket förhandlar om kollektivavtal som överenskommer arbetsvillkor utöver lön.

Som medlem i PAM har du rätt till alla fackets medlemskapstjänster, såsom anställningsrådgivning, utbildning och vid behov arbetslöshetstrygghet, rättshjälp och tjänster från en advokat. Dessutom får du flera andra fördelar med valuta för pengarna.

Läs mer och förbättra tryggheten i arbetslivet genom att ansluta dig till PAM

 

Nyheter