Kontakt må-fre

Vänligen notera att PAM:s och a-kassans telefontjänster är upptagna särskilt på morgnarna. Du hittar svar till många frågor på vår webbplats.

MEDLEMSKAPET, ANSLUTNING, ANSTÄLLNINGSFRÅGOR

030 100 640 kl. 10-14

A-KASSAN

020 690 211 kl. 10-14

Sysselsättnings- och kärriärtjänsten

Uppdaterad: 23.09.2021

Som medlem i PAM är du inte ensam om du hotas av arbetslöshet, blir arbetslös eller permitterad eller om du söker en ny riktning i arbetslivet.

Boka tid för personlig coaching  
Hitta en arbetsplats på PAM:s sidor  
Arbetsmarknadssituationen inom servicebranscherna  

 

Karriärrådgivning

Boka tid för personlig coaching!

I karriärtjänsten får du personlig coaching i jobbsökning – helt gratis.

Coachen hjälper dig både mentalt och med praktisk handling mot nya mål. Du får exempelvis stöd med jobbsökning eller kartläggning av studiemöjligheter. Jobbintervjucoaching med hjälp av en simulator finns också.

Tjänsten erbjuds på finska, svenska, engelska och ryska.

Personlig coaching

I coachning är det möjligt att få hjälp med t.ex. följande:

  • • Identifiering och kartläggning av kompetens
  • • Jobbsökningshandlingar: CV och ansökan
  • • Dolda jobbmöjligheter
  • • Lediga arbetsplatser till exempel på PAMs jobbsida
  • • Vuxenstudier: hur du ansöker, hur du finansierar studietiden
  • • Videointervjusimulator. Du får testa Finlands mest använda videointervjuplattform där rekryterare intervjuar dig i coachingsyfte

Det är möjligt att få 1,5 timmar coaching. Första coachingen är 30 min. lång. Du kan komma överens om nya tider med din coach. Själva coachingen är gratis.

Boka tid här 

När du bokar tid, bör du ange ditt namn, telefonnummer och e-postadress. Ditt medlemskap kontrolleras utifrån dem så vänligen se till att dina medlemsuppgifter är korrekta.

Läs här hur coaching hjälpte PAM-medlemmen Tia.

 

Lediga jobb inom servicesektorn

Via PAMs jobbsida kan du enkelt söka jobb inom din bransch. Du kan t.ex. begränsa dina sökresultat enligt ort, yrke, typ av anställning eller företag. Genom sidorna kan du också prenumerera på Jobbvakten som skickar intressanta jobb direkt till din e-post. Du hittar också tips för jobbsökning och arbetsliv.

Innehållet på sidorna tillhandahålls av Duunitori. Innehållet på webbplatsen uppdateras automatiskt via Duunitors jobbsökmotor. PAM ansvarar inte för innehållet i jobbannonser som visas på webbplatsen eller tillförlitligheten hos arbetsgivarna.

Lediga jobb inom servicesektorn

 

Arbetsmarknadssituationen inom servicebranscherna

Med PAM:s arbetsmarknadstjänst kan du följa förändringar på arbetsmarknaden bransch-, yrkesgrupps- eller arbetssituationsspecifikt. Situationen och utvecklingen av jobb kan följas enligt uppgiftsområde och inom olika pendingsområden.

I tjänsten är det enkelt att jämföra utvecklingen på arbetsmarknaden inom servicesektorn på årsnivå eller till och med ortsvis.

Efterfrågan på jobb i tjänsten bygger på data för alla jobbannonser som Duunitori samlar in på sin webbplats och utbudet av jobb på antalet nya jobbannonser. Allt detta presenteras visuellt i ett lättförståeligt format.

Arbetsmarknadssituationen inom servicebranscherna

Medlemsförmåner