Uutinen - 22.07.2013 klo 15.20

Koulutusta maahanmuuttajille: suomen kieli ja työelämäasiat tutuiksi

Kurssin tavoitteena on, että osallistujat pärjäävät paremmin Suomen työelämässä. Kurssi on osallistujille ilmainen.

Maahanmuuttajille suunnatussa koulutuksessa opitaan suomen kieltä ja työelämäasioita. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan siihen, mitä ammattiyhdistykset Suomessa tekevät. Tavoitteena on, että osallistujat pärjäävät paremmin Suomen työelämässä.

Kurssilla opetetaan palvelualojen suomen käytäntöä sekä palveluammateissa tarvittavaa ammattisanastoa. Koulutuksessa opetetaan Suomen työelämän pelisääntöjä sekä käyttämään suomea arjen työkielenä.

Koulutus on osallistujille ilmainen. Kurssille voivat osallistua työttömät maahanmuuttajat tai maahanmuuttajat, joilla on määräaikainen työsopimus tai osa-aikatyö.

Noin 30 koulutuskertaa

Koulutus alkaa alkutesteillä, jotka järjestetään tiistaina 3.9.2012 kello 15.00 - 17.00 ja keskiviikkona 4.9.2013 kello 15.00-17.00.

Testi kertoo, millainen kielitaitosi on nyt. Tule alkutestiin tiistaina, jos osaat vähän suomea ja haluat peruskurssille. Tule sen sijaan keskiviikkona, jos osaat suomea jo kohtalaisesti, mutta haluat parantaa taitojasi.

Koulutusajat sovitaan testin jälkeen. Koulutuskertoja on yhteensä noin 30. Koulutuskerrat pidetään yhtenä iltapäivänä tai iltana viikossa syyskuusta 2013 huhtikuulle 2014 saakka. Koulutusajat sovitetaan työvuorojen mukaan.

Alkutestien paikka: Työväen Sivistysliitto, TSL. Siltasaarenkatu 4, 7. krs, Helsinki.

Ilmoittautumiset 20.8. mennessä osoitteeseen: mikko.laakkonen@pam.fi

Kirjoittanut: Annemari Anttila

Uusimmat

Suosituimmat