Uutinen - 20.01.2014 klo 15.00

K-ryhmä työllistänyt nuorisotakuun avulla yli 500

(Pam-lehti / kauppa) K-ryhmä kertoo työllistäneensä yhteensä 520 nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvaa nuorta. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan palkkatuella työllistyy kuukausittain noin tuhat nuorta. 

Kesko ja K-kaupat käynnistivät viime vuonna ohjelman, jonka tavoitteena on työllistää vähintään tuhat nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvaa nuorta vuoden 2014 loppuun mennessä. Tähän mennessä 520 nuorta on saanut paikan, Kesko kertoo tiedotteessaan.

Eniten nuoria työllistyi elo-joulukuussa 2013 K-ruokakauppoihin. Keskon mukaan ohjelma on lähtenyt lupaavasti käyntiin etenkin pääkaupunkiseudulla, Pohjois-Suomessa ja Itä-Suomessa. Ohjelman toteuttamista varten K-ryhmään palkattiin projektikoordinaattori, joka toimii yhteyshenkilönä K-kauppiaiden, Keskon ja TE-toimiston välillä.

Suunnittelija Janne Savolainen Työ- ja elinkeinoministeriöstä pitää K-ryhmän ohjelmaa merkittävänä kampanjana. K-ryhmän osuutta työllistämistoimista on kuitenkin vaikea arvioida, sillä nuorisotakuun kautta työllistyneiden nuorten määrä ei käy tilastoista yksiselitteisesti selville.

Viime vuonna yli kolme kuukautta työttömänä olleiden alle 25-vuotiaiden nuorten määrä nousi vuodesta 2012.

"Virtaa yli kolmen kuukauden työttömyyteen on edelleen reippaasti. Positiivisena kehityksenä voidaan pitää sitä, että yli 93 prosentille nuorista on tehty työllisyyssuunnitelma", Savolainen kertoo.

Vaikka työttömyys on kasvanut, TE-toimistot ehtivät siis Savolaisen mukaan käsitellä työttömiksi rekisteröityneet nuoret takuuajassa. Lisäksi työllistämistä edistäviin palveluihin osallistuvien työttömien nuorten työnhakijoiden määrä on noussut aiemmista vuosista muutamalla prosenttiyksiköllä 40 prosenttiin.

Vuoden 2013 alussa voimaan tullut nuorisotakuu tarjoaa jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle ja alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle työ-, työkokeilu- opiskelu, työpaja- tai kuntoutuspaikan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi ilmoittautumisesta.

Työnantaja voi saada palkkatukea alle 30-vuotiaan työnhakijan palkkakustannuksiin noin 700 euroa kuukaudessa 10 kuukauden ajan. Työnhakijalla on oltava TE-palvelujen myöntämä Sanssi-kortti. Sanssi-korttilaisia on palkattu Savolaisen mukaan viime aikoina noin tuhat kuukaudessa.

Lisää tietoa www.nuorisotakuu.fi

Aiheesta aiemmin Nuorisotakuu vielä hakusessa, Pam-lehti 2/2013

Josetta Nousjoki

 

 

Teksti: Josetta Nousjoki

 

Uusimmat

Suosituimmat