Uutinen - 05.03.2014 klo 16.40

Eirikuva hiljeni jo helmikuussa

(Pam-lehti/yritykset) Lahtelainen kuvanvalmistusalan yritys Eirikuva siirtyy Ifolorille. Henkilökunta oli irtisanottu jo ennen kauppaa.

Lahtelainen kuvanvalmistusalan yritys Eirikuva siirtyy Ifolorille. Henkilökunta oli irtisanottu jo ennen kauppaa. Kauppalehti uutisoi kaupasta 4. maaliskuuta.

Eirikuvan kuvantuotannon 19 työntekijän henkilöstö sanottiin irti elokuussa 2013, ja työsuhteet päättyivät 9. helmikuuta 2014. Viimeisetkin 4 asiantuntija- tai esimiestehtävissä ollutta saivat lähtöpassit helmikuun lopussa.

Eirikuvan pamilaisten luottamusmiehenä vielä viime vuoden loppuun toiminut Riitta Okkonen on pettynyt. Hän sanoo, että kun yritys 2012 vaihtoi omistajaa, näytti siltä, että uudet isännät panostavat tosissaan menestymiseen. Okkosen mukaan töitä oli paljon, ja henkilöstö oli valoisalla mielellä. Kaikesta huolimatta yt-neuvottelut aloitettiin viime kesänä ja kaikki työntekijät irtisanottiin.

Nyt  tehdyssä kaupassa Ifolorille siirtyvät paitsi Eirikuva-tuotemerkki, myös Eirikehys- ja Kymppikuva –tuotemerkit. Kuvanvalmistus Lahdessa loppuu ja valokuvien sekä kuvatuotteiden valmistus siirtyy Ifolorin Keravan tuotantolaitokseen.

Eirikuva on alun perin Eiri Oy:nä vuonna 1944 perustettu perheyritys. Kesällä 2012 silloinen omistaja Zeeland Oy möi osan yrityksen osakkeista Antti ja Arto Kosusen pääosin omistamalle Loreen Oy:lle.  

Tiina Ritala

 

 

Teksti: Tiina Ritala

 

Uusimmat

Suosituimmat