Uutinen - 12.03.2014 klo 16.18

Työsuojeluvaltuutettua tarvitaan pienilläkin työpaikoilla

Työsuojeluvaltuutettu tulisi valita pienilläkin työpaikoilla, SAK muistuttaa työsuojelun tavoitteissaan.

Nykyään työsuojeluvaltuutettu on lain mukaan valittava yli 10 työntekijän työpaikoille. Keskusjärjestö SAK esittää päivitetyissä työsuojelun tavoitteissaan, että työsuojeluvaltuutettu tulisi valita myös vähintään viiden työntekijän työpaikoille.

Tänään julkistettu SAK:n tavoiteohjelma peräänkuuluttaa myös esimerkiksi yksin työskentelyyn tarkempaa säännöstöä ja selkeytystä vaaratilanteiden seurantaan. Työnantajaa edustavalle työsuojelupäällikölle halutaan määritellyt pätevyys- ja koulutusvaatimukset.

SAK:n työympäristöasiantuntijan Raili  Perimäen mukaan uudistetuilla tavoitteilla on tarkoitus lisätä ”uteliaisuutta” työsuojelua kohtaan sekä vaikuttaa päätöksentekoon aikana, jolloin työurien pidentäminen on entistä tärkeämpää.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin avasi seminaarin, jossa tavoitteet julkistettiin. Hän toi esiin, että asioihin pitäisi puuttua ennakolta, jotta vältyttäisiin työstä johtuvilta ennenaikaisilta eläköitymisiltä.

Tapaturmavakuutuslaitosten liiton TVL:n työturvallisuuspäällikön Janne Sysi-Ahon mukaan nuorille sattuu eniten työtapaturmia, mutta suurin osa niistä on lieviä. Vanhemmilla työntekijöillä työtapaturmia on vähemmän, mutta ne ovat vakavia. 

Vuokratyöntekijöillä työtapaturmiat ovat yleisempiä kuin muilla. Työsuojeluvaltuutettua ei ole, perehdytys on jäänyt tekemättä, oli arvio.

 

 

 

 

Teksti: Marja Ikkala

 

Uusimmat

Suosituimmat