Artikkeli - 25.04.2014 klo 10.06

Pääkirjoitus: Kunnollinen kärsii

Koko joukko pamilaisia on töissä aloilla, joilla työntekijöihin kohdistuu tavallista enemmän väkivallan uhkaa. Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa työväkivaltaa pohtinut työryhmä julkisti raporttinsa joku viikko sitten, mutta se jäi erimieliseksi keinoista.

Koko joukko pamilaisia on töissä aloilla, joilla työntekijöihin kohdistuu tavallista enemmän väkivallan uhkaa. Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa työväkivaltaa pohtinut työryhmä julkisti raporttinsa joku viikko sitten. Ryhmässä oltiin yleisellä tasolla yksimielisiä esimerkiksi siitä, että minimitavoitteena kaikilla työpaikoilla pitäisi noudattaa nykyisen työturvallisuuslain velvoitteita, mutta keinoista ryhmä jäi erimieliseksi.

Työntekijäjärjestöt halusivat, että työturvallisuuslain säännöksiä täydennettäisiin asetuksella ja tiedotettaisiin sisällöstä työpaikoilla. Työnantajajärjestöt eivät halunneet asetusta, mutta ne halusivat laajaa kampanjointia väkivallan uhasta. Pari viikkoa sitten PAM julkisti poliittisille päättäjille tehdyn kyselyn osa-aikatyötä koskevan lainsäädännön kehittämisestä. Vasemmalla tähän on valmiutta, oikealla suositaan kannusteita työnantajille lainsäädännöllisten velvoitteiden sijaan.

Nämä ovat vain esimerkkejä oikeiston ja työnantajien sinänsä johdonmukaisesta linjasta: torjutaan kaikki säätely ja puhutaan kivalta kuulostavista kannusteista ja asennekampanjoista. Linja on kuitenkin kummallinen, sillä siitä hyötyvät vain velvoitteitaan välttelevät ja jokaisen porsaanreiän hyödyntävät yritykset. Kunnolliset kärsivät.

 

 

Teksti: Auli Kivenmaa, päätoimittaja

 

Uusimmat

Suosituimmat