Uutinen - 28.05.2014 klo 13.20

Kauppojen helatorstain poikkeusluville ei perusteita

Kaupat saavat poikkeusluvilla olla helatorstaina auki pääkaupunkiseudulla ja Porvoossa. PAM pitää poikkeuslupia perusteettomina ja näkee ne pelkästään kaupan ahneutena.

Kaupat saavat poikkeusluvalla olla auki helatorstaina pääkaupunkiseudulla ja Porvoossa. Kauppakamari haki koko Uudenmaan kattavaa poikkeuslupaa, mutta lupa rajoittui vain pääkaupunkiseutuun ja Porvooseen. Poikkeuslupaa perustellaan matkailijoiden määrällä.

PAMin kaupan alan neuvottelupäällikkö Juha Ojala pitää poikkeuslupaa perusteettomana. Hänen mielestään helatorstaina ei ole matkailullisesti mitään niin merkittävää, että poikkeuslupaa olisi lain perusteella voitu myöntää.

- Kauppa käyttää matkailua tekosyynä poikkeuslupien hakemiseen. Heidän todellinen tarkoituksensa on kuitenkin saada normaalit suomalaiset kuluttajat ostoksille myös arkipyhänä. Tämä on jälleen osoitus ahneudesta ja siitä, että kauppiaille mikään ei ole pyhää.

Ojala toivookin, että jatkossa poikkeuslupien myöntäminen olisi entistä tiukempaa ja perustuisi todellisille lain mukaisille syille.

 

 

Teksti: Timo Piiroinen

 

Uusimmat

Suosituimmat