Lehdistötiedotteet - 31.10.2014 klo 15.40

Ann Seliniä pyydetty jatkamaan PAMin puheenjohtajana

Joukko Palvelualojen ammattiliitto PAMin luottamushenkilöitä pyysivät Ann Seliniä jatkamaan puheenjohtajana. PAMin puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa 1.-3.6.2015 kaudeksi 2015 – 2019.

- Haluamme Ann Selinin jatkavan työtään palvelualojen työntekijöiden etujen ajajana. Hän on edustava puheenjohtaja, jonka asiantuntevuus ja päättäväisyys ovat vieneet PAMia eteenpäin monella eri tasolla, perusteli Naantalin kylpylän pääluottamusmies Arja Savolainen pyyntöä delegaation puolesta.

Ann Selin kertoi harkinneensa tarkkaan vastaustaan asettua ehdolle. 

- Edeltäjäni tekivät aikanaan todella viisaita ja kauaskantoisia suunnitelmia huomatessaan, että maailma ympärillämme muuttuu ja että se vaatii muutoksia myös ammattiliittojen toiminnassa ja rakenteissa. He lähtivät rohkeasti tarjoamaan ajatusta PAMista silloisten perustajaliittojen jäsenille ja erityisesti aktiiveille. Lopputuloksen tunnemme. 

- Me olemme olleet yksi niitä harvoja liittoja, jotka ovat onnistuneet kasvattamaan myös jäsenmääräänsä viime vuosina. Uskon, että se on ainakin osittain sen ansiota, että olemme jatkaneet aiempien liittojen viitoittamalla tiellä. Olemme eläneet ajassa ja pyrkineet myös ennakoimaan tulevaa. Emme ole pelänneet muutosta, kuvailee Selin 2000-luvun kehitystä.

Toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti. Palkansaajien työsuhdeturvan tai toimeentulon kehittäminen ei nykyisissä taloudellisissa oloissa ole helppoa. Myös sopimisen kulttuuri on muuttunut ja sopiminen tuntuu olevan aina vain vaikeampaa. 

- Juuri nyt elämme PAMin historian hankalinta vaihetta. Jäseniämme on  satamäärin yt-neuvottelujen ja irtisanomisten kohteena. Epävarmuus kalvaa kaikkia. Tämä aiheuttaa myös paradoksaalisen tilanteen liiton toiminnalle. Jäsenmaksutulo laskee ja tehtävät, joita jäsenten tueksi ja avuksi pitää tehdä, lisääntyvät. Tästäkin me suoriudumme kunnialla, olen siitä varma. Kolhuja tulee ja monien jäsenten kohtalot ovat kovia. Loputtomiin tätäkään ei kuitenkaan voi jatkua. Nousu alkaa enemmin tai myöhemmin, uskoo Selin.

Liiton omien rakenteiden uudistamistarve on jälleen tunnistettu. Ensi kesän liittokokouksen jälkeen työ liitossa jatkuu uudella hallinto- ja johtamismallilla. Liittoon valitaan ensi kertaa vain yksi puheenjohtaja, ei varapuheenjohtajia. Hallituksen kokousten osalta puheenjohtajalla tulee olemaan varahenkilö. Toiminnanjohtajan tehtävä on aivan uusi.

- Puheenjohtajan tehtävässä olen tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, etten ole pystynyt mielestäni riittävässä määrin johtamaan – tai pikemminkin koordinoimaan - liiton sisäistä työtä. PAM on henkilöstömäärältään jo pk-yrityksen kokoinen organisaatio, joten eri toimintojen koordinointiin pitää jatkossa pystyä panostamaan nykyistä enemmän. Olen ollut keskeisesti valmistelemassa tätä muutosta. Muutos kuitenkin tapahtuu vain tekemisen kautta ja se työ on vielä edessä. 

- Olen erittäin iloinen siitä, että luottamushenkilömme ovat pyynnön uudelleen ehdolle asettumisesta esittäneet ja uskon, että minulla voi olla vielä annettavaa näiden asioiden edistämisessä, joten vastaan kysymykseen vakaasti kyllä, päättää Selin.  

Ann Selin on toiminut PAMin puheenjohtajana vuodesta 2002 ja vuodesta 2003 asti hän on ollut SAK:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsen. Seliniä olivat pyytämässä jatkokaudelle pääluottamus- tai luottamusmiehinä eri toimialoilla toimivat Lilli Kilpinen, Harry Vainio, Sirpa Viitanen, Ritva Lackman, Sini Heikkinen, Arto Halonen, Soile Gardemeister, Mia Harkko, Anita Reunamo, Rita Löwenhild ja Arja Savolainen.

Lisätietoja

Ann Selin 0500-750 405

Uusimmat

Suosituimmat