Lehdistötiedotteet - 16.04.2015 klo 14.20

Kaarlo Julkunen: Yritysten on toimittava vastuullisesti

Palvelualojen ammattiliitto PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen on huolissaan työllisyystilanteesta. Hän odottaa yrityksiltä nyt malttia ja vastuullisuutta.

- Viime aikaiset viestit yt-neuvotteluista ja irtisanomisista heikentävät ihmisten luottamusta ja vaikuttavat muun muassa kotimaiseen kysyntään. Esimerkiksi Stockmannin ilmoitus Oulun tavaratalon sulkemisesta kertoo, että kotitalouksien käyttövarat ja uskallus kuluttamiseen ovat vähäisiä, toteaa Julkunen.

Vaalien jälkeen alkavilta hallitusneuvotteluilta Julkunen haluaa luottamusta herättävän viestin.

- Hallitusneuvotteluista ei saa tulla teatteria, jossa puolueet keräävät irtopisteitä. Hallitusneuvotteluista on tultava selkeä viesti, joka rohkaisee yrityksiä ja piristää kotimaista kysyntää, sanoo Julkunen.

Palvelualojen työttömyys on erityisen korkea. Palvelualojen työttömyyskassassa on ennätysmäärä päivärahan saajia, lähes 20 000. Kasvua edelliseen vuoteen on 15 prosenttia. Julkunen odottaa yrityksiltä nyt vastuullisuutta.

- Yritysten ei nyt pidä pelotella työntekijöitään ja suomalaisia kuluttajia uusilla yt-neuvotteluilla, vaan malttaa uuden hallituksen muodostamista ja sen ohjelmaa. Toivonkin, että yritykset toimivat nyt vastuullisesti ja näkevät koko yhteiskunnan edun.

Julkunen odottaa hallitusneuvotteluilta aitoa sitoutumista kasvua synnyttäviin toimenpiteisiin.

- Hallitusohjelma ei voi olla tavallisten suomalaisten elämää vaikeuttava leikkauslista vaan suunnitelma ja sitoutuminen sellaisiin toimenpiteisiin, joilla synnytetään kasvua, luodaan työpaikkoja, parannetaan ihmisten arkea sekä saadaan suomalaiset luottamaan poliittiseen päätöksentekoon, esittää Julkunen.

Lisätietoja:
Kaarlo Julkunen, 2. varapuheenjohtaja, 0500 417 187

Uusimmat

Suosituimmat