Lehdistötiedotteet - 25.05.2015 klo 14.47

Kutsu: Kansainvälisen ay-liikkeen kärkinimiä Helsingissä ensi viikolla

Palvelualojen maailmanliitto UNIn pääsihteeri Philip Jennings tunnetaan vahvana talousosaajana. Jennings on vaikuttanut esimerkiksi Bangladeshin Accord-sopimuksen taustalla, ja hänet tunnetaan myös vastuullisen sijoittamisen puolestapuhujana. Palvelualojen ammattiliitto PAMin liittokokouksessa on tavattavissa myös ay-aktiiveja mm. Kolumbiasta ja Indonesiasta.

Brittiläinen Philip Jennings on toiminut UNIn pääsihteerinä liiton perustamisvuodesta 2000 lähtien ja toiminut sitä ennen vuosikymmeniä ay-aktiivina. Talousosaamisestaan tunnettu Jennings puhuu mielellään muun muassa vastuullisesta sijoittamisesta, ihmisoikeuksien kunnioittamisesta rahastojen toiminnassa sekä ay-liikkeen roolista sijoittajien yhteistyökumppanina.

Jennings uskoo vahvasti, että suuryritysten tulee työskennellä yhdessä kansainvälisen ay-liikkeen kanssa vastuullisemman maailman luomiseksi. Jennings on vienyt viestiään muun muassa G20-talouksille, Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle, Maailmanpankille, talousjärjestö OECD:lle sekä Maailman talousfoorumille.

Jennings on UNIn pääsihteerinä ollut aktiivisesti mukana perustamassa Bangladesh Accord -sopimusta Rana Plazan romahduksen jälkeen. Bangladeshin vaateteollisuuden palo- ja turvallisuussopimuksen ovat suomalaisyrityksistä allekirjoittaneet Stockmann, Reima ja A&M Holmberg.

Jennings puhuu Palvelualojen ammattiliitto PAMin liittokokouksen avajaisissa. Hän antaa mielellään haastatteluja medialle 1.6. Haastattelupyynnöt sähköpostitse annemari.anttila@pam.fi tai puh. 040 8223 904.

Philip Jennings – one year on from Rana Plaza (Youtube)

Ay-aktiiveja Indonesiasta ja Kolumbiasta

PAMin liittokokouksessa vierailee myös indonesialaisen palvelualojen ammattiliitto ASPEKin puheenjohtaja Mirah Sumirat. Sumirat valittiin ASPEKin johtoon viime syksynä, ja hän on ensimmäinen ASPEKin johtoon valittu nainen. Sumiratin tavoitteena on lisätä nuorten ja naisten valtaa liitossa. Hän on vaikuttanut ay-liikkessä yli 12 vuotta.

Liittokokouksessa puhuu myös kolumbialaisen kauppatyöntekijöiden liiton UNIONin puheenjohtaja Luz Marina Diaz. UNIONin jäsenmäärä on kasvanut vuosina 2011–2014 hieman yli sadasta noin 5 500 jäseneen. Liitto on neuvotellut työehtosopimuksia muun muassa Carrefourin kanssa.

Diaz puhuu liittokokouksessa maanantaina 1.6. kello 18 ja Sumirat 2.6. kello 14. Median haastattelupyynnöt annemari.anttila@pam.fi tai puh. 040 8223 904.

PAMin liittokokous järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 1.-3.6. Lisätietoa kokouksesta www.pam2015.fi.

Lisätietoa:
Josetta Nousjoki, kv-koordinaattori, 040 577 4773
Annemari Anttila, tiedottaja, 040 8223 904

Uusimmat

Suosituimmat