Uutinen - 19.05.2015 klo 17.23

Sodexolla kaikkia työntekijöitä ja esimiehiä koskevat yt-neuvottelut

Sodexolla aloitettiin eilen kaikkia kentän työntekijöitä ja esimiehiä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluja käydään organisaatiorakenteen muutoksesta.

Sodexon maanantaina 18.5. aloittamien yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on parisentuhatta henkilöä. Viestintä- ja markkinointipäällikkö Pipsa Lotta Marjamäki ei pystynyt tiistaina vahvistamaan tarkkaa lukumäärää. Sodexon omilla sivuilla kerrotaan, että henkilöstöä on keskimäärin 2000. Valtaosa työskentelee mara-alalla, noin viidesosa kiinteistöpalveluissa.

Työnantajan aloitteesta käytävien neuvottelujen tavoitteena on organisaatiorakenteen muutos, jolla tavoitellaan toimipaikkojen kilpailukyvyn parantamista. Tavoitteena ei ole vähentää henkilökuntaa.

- Yllätyshän tämä oli. Nämä ovat pitkään aikaan ensimmäiset koko yritystä koskevat yt-neuvottelut. Yleensä on käyty toimipaikkakohtaisia yt-neuvotteluja, Länsi- ja Keski-Suomen pääluottamusmies Ville Fabritius kertoo.

Organisaatiomuutos tarkoittaa töiden uudelleenjärjestelyä ja tehtäväkuvien muutoksia. Vaikka henkilöstövähennyksiä ei tavoitella, Sodexo on kertonut henkilöstölle, että alustavan arvion mukaan irtisanomisia voi tulla 10 ja osa-aikaistamisia 200.

Työntekijöiden edustajat eivät vielä ole tehneet omia esityksiä. He pyysivät selvitystä muun muassa erikseen työhön kutsuttavan henkilökunnan käyttömääristä. Fabritus ei näe henkilöstön vähennystarvetta.

- Työ ei nähdäkseni ole vähentynyt, Fabritius toteaa.

Lain mukainen 6 viikon neuvotteluaika tulee täyteen heti juhannuksen jälkeen.

- Jos työntekijöillä on kysymyksiä, kannattaa olla yhteydessä omaan luottamusmieheen, Fabritius neuvoo.

 

 

Teksti: Auli Kivenmaa

 

Uusimmat

Suosituimmat