Uutinen - 31.07.2015 klo 13.06

Pamilaisten työttömyyden kasvu tasaantunut

Päivärahansaajat Palvelualojen työttömyyskassassa ovat tavalliseen tapaan vähentyneet kesää kohti maaliskuun huippuluvuista.

Jo pari vuotta pahentunut työttömyystilanne palvelualoilla vaikuttaisi ainakin hetkeksi tasaantuvan. Kesäkuussa Palvelualojen työttömyyskassan tilastoissa oli 18 238 ansiopäivärahan saajaa, kun korkeimmillaan maaliskuussa luku jäi vain hieman alle 20 000 henkilön rajan. Toukokuussakin lukema oli 18 548. Toisaalta päivärahan saajia oli edelleen yli 2000 enemmän kuin vuosi sitten kesäkuussa.

Palvelualojen työttömyyden on yleensä tapana vähentyä maaliskuun jälkeen kesää kohti, ja nyt päivärahan saajien määrä oli laskenut jokseenkin saman verran kuin 2000-luvulla keskimäärin. Tästä voi tulkita, ettei työttömyystilanne ole enää entisestään pahentunut kevään jälkeen. Nähtäväksi kuitenkin jää, mihin suuntaan tilanne kehittyy syksyllä.

Tilastokeskuksen mukaan työttömyysaste Suomessa nousi kesäkuussa 10,0 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 9,2 prosenttia. Työttömiä oli kaikkiaan 22 000 enemmän kuin viime vuonna.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat