Uutinen - 20.07.2016 klo 09.25

Anttila hakeutui konkurssiin – ohjeita työntekijöille

Anttila hakeutui konkurssiin – ohjeita työntekijöille

Tavarataloyhtiö Anttila on haettu ja asetettu konkurssiin eilen tiistaina 19.7. Täältä voit lukea, mitä työntekijän kannattaa ottaa huomioon konkurssitapauksissa.

Tavaratalo Anttila on eilen hakeutunut konkurssiin. Yhtiö jätti itse konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen. Anttiloita ja Kodin1 -tavarataloja on Suomessa 31, ja työntekijöitä lähes 1300.

Miten konkurssi etenee työntekijän näkökulmasta?

1. Käräjäoikeus määrää konkurssipesälle pesänhoitajan eli asianajajan, joka vastaa toiminnan päättymiseen liittyvistä käytännön asioista.

2. Työntekijän työsopimus saadaan irtisanoa päättymään 14 päivän kuluttua irtisanomisesta. Myös määräaikainen työsuhde voidaan irtisanoa käyttäen 14 päivän irtisanomisaikaa.

3. Konkurssitilanteessa pesänhoitajalla on velvollisuus antaa työntekijälle työtodistus. Siitä ilmenee työsuhteen kesto, työtehtävien laatu ja työsuhteen päättymisen syy. Arvion antaminen ei kuulu pesänhoitajalle vaan työnantajalle.

4. Kaikki palkkasaatavat maksetaan palkkaturvan kautta 3.8.2016 lopputilissä.

5. Jos jäät työttömäksi ja olet ollut PAMin työttömyyskassan jäsen vähintään 6 kuukautta, olet todennäköisesti oikeutettu ansiopäivärahaan (katso tarkemmat ehdot täältä). Jos haet PAMin työttömyyskassalta ansiopäivärahaa, lue ohjeet täältä.

Muille työssäoloehdon täyttäville Kela maksaa peruspäivärahaa. Jos työssäoloehto ei täyty tai työttömyyspäivärahaa on maksettu enimmäisaika, Kela maksaa työmarkkinatukea.

6. PAMin jäsenet voivat tarvittaessa kysyä lisätietoa luottamusmieheltä tai lähimmästä aluetoimistostaan.

Lue myös

Anttilan uusi omistaja on saksalainen sijoitusyhtiö (Pam-lehti 16.3.2015)

Nouseeko Anttila uuden omistajan voimin (Pam-lehti 16.3.2015)

Anttilan uusi omistaja on saksalainen sijoitusyhtiö
Anttilan uusi omistaja on saksalainen sijoitusyhtiö

 

Uusimmat

Suosituimmat