Uutinen - 17.10.2016 klo 14.18

Starkissa suuret yt-neuvottelut

Stark-ketjun myymälöitä saattaa hävitä jopa kahdeksan. Kuva: Stark Suomi

Stark-ketjun myymälöitä saattaa hävitä jopa kahdeksan. Kuva: Stark Suomi

Starkit omistava DT Finland kaavailee jopa kahdeksan liikkeen sulkemista, mikä johtaisi myös irtisanomisiin.

Rakennustarvikeketju Stark uhkaa kutistua, sillä sen omistava DT Finland Oy on aloittanut yt-neuvottelut. Yhtiön tiedotteen mukaan se suunnittelee "uuden strategiansa johdosta" kuuden myymälän sulkemista sekä liikkeiden yhdistämistä Oulussa ja Kuopiossa, missä niitä on kaksi. Vaarassa voisi olla enimmillään 170 työpaikkaa, kun yrityksessä on nyt noin 1200 työntekijää.

– Stark haluaa keskittää toimintaansa niille alueille, joissa näemme parhaat kasvumahdollisuudet tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Geir Thomas Fossum perustelee maanantaina julkaistussa tiedotteessa.

Yhtiö suunnittelee myymälöiden sulkemista Kouvolassa, Kokkolassa, Torniossa, Savonlinnassa, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä.

– Kovat neuvottelut on edessä, ja olen huolissani siitä, löytyykö esimerkiksi Pohjois-Suomessa uusia työpaikkoja työttömiksi jääville, pääluottamusmies Ari Isosalo sanoo. Hänellä on mielessään ehdotuksia, joilla ainakin osa työpaikoista voitaisiin ehkä pelastaa, mutta nähtäväksi jää miten ensi viikolla alkavissa yt-neuvotteluissa lopulta käy. Neuvottelut kestävät näillä näkymin ainakin joulukuun alkuun.

DT Finland on osa Pohjoismaiden suurinta rakennustarvikeketjua DT Groupia ja sitä kautta maailmanlaajuista Wolseley-konsernia. Norjalainen Fossum aloitti Suomen-toimintojen toimitusjohtajan tehtävässä vasta kesäkuussa.

 

 

Teksti: Tuomas Lehto

 

Uusimmat

Suosituimmat