Uutinen - 21.06.2017 klo 11.15

Restelin hotellit Scandicille

Restelin hotellien 1300 työntekijää saa vuoden lopulla uuden työnantajan, kun Restelin hotellit siirtyvät kaupan myötä Scandicille.

Restel ja Scandic julkistivat tänään keskiviikkona kaupan, jossa Scandic ostaa Restelin hotelliliiketoiminnan. Kaupassa Scandic saa 1300 työntekijää ja 43 hotellia. Cumulus-hotellit, Holiday Inn –hotellit, kaupunkihotelleja sekä niiden ravintolat siirtyvät Scandicille. Cumulus-nimi katoaa ja tilalle tulee Scandic.

– Hämmentynyt olo, Länsi-Suomen alueen päätoiminen luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu Lilli Kilpinen sanoo.

Henkilöstön edustajille informoitiin kaupasta keskiviikkona aamulla. Restel on luvannut, että koko henkilökunnalle tiedotetaan työpaikoilla heti.

Uutinen oli Kilpiselle yllätys. Sitä että Scandic on pohjoismainen hotelliketju, Kilpinen pitää rauhoittava tietona. Myös PAMin puheenjohtaja Ann Selin sanoo pitävänsä hyvänä sitä, että ostajana on työnantaja, joka tunnetaan ja tiedetään.

Kaupan myötä toteutuu niin kutsuttu liikkeen luovutus, jossa Restelin nykyinen henkilökunta siirtyy Scandicille vanhoina työntekijöinä. Kaupalla ei siis pitäisi olla vaikutusta työntekijöiden työsuhteisiin tai työehtoihin.

Kilpailuviranomaisen syyniin

Kaupan odotetaan toteutuvan tämän vuoden loppupuolella sen jälkeen, kun kilpailuviranomainen on käsitellyt sen. Scandic nousisi kaupan myötä Suomen suurimmaksi hotellialan toimijaksi. Kauppahinta on 114,5 miljoonaa euroa.

Restel jatkaa kaupan jälkeen toimintaansa ravintola-alan yhtiönä. Hotellitoiminnasta on tullut noin puolet sen liikevaihdosta.

Omistajaosuuskunta Tradeka omistaa Restelin. Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro perustelee tiedotteessa myyntiä sillä, että Restel alkaa olla Tradekalle omistuksena liian suuri, mutta silti liian pieni pärjäämään kansainvälistyvillä hotellimarkkinoilla.

Scandic on Pohjoismaiden suurin hotelliketju. Ennen Restel-kauppaa sillä oli 230 hotellia. Sillä on toimintaa myös Saksassa, Belgiassa ja Puolaslla

21.7. klo 17.50 lisätty kauppahinta ja korjattu väärä viikonpäivä.

 

Suosituimmat