Tiedote - 15.08.2017 klo 12.10

PAMin hallitus: Luottamus työnantajiin murenemassa

PAMin hallitus: Luottamus työnantajiin murenemassa

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus arvosteli tänään kokouksessaan S-ryhmän toimintaa. Yritys irtisanoo yksipuolisesti S-ryhmän esimiesten työehtosopimuksen ja Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa toimi samoin luottamusmiesjärjestelmän osalta.

S-ryhmä sai PAMin hallituksen keskustelussa kärkästä kritiikkiä. Hallitus sekä ihmetteli että arvosteli S-ryhmän muuttunutta linjaa, koska aiemmin yritys on halunnut toimia hyvässä yhteistoiminnassa, mutta nyt toimintatapa on ollut toinen.

Viime viikolla S-ryhmä ilmoitti esimiesten työehtosopimuksen irtisanomisesta yksipuolisesti. PAMin hallitus uskoo yrityksen hakevan todellisuudessa säästöjä työehtoja heikentämällä, vaikka yritys väittääkin toisin.

S-ryhmään kuuluva Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa irtisanoi eilen yksipuolisella ilmoituksella yrityksen luottamusmiesjärjestelmän. Yrityksen johto on ilmoittanut, ettei neuvottele asiasta. PAM on vaatinut Kaupan liittoa vaikuttamaan yritykseen, että asia saadaan ratkaistua neuvottelemalla.

PAMin hallitus toivoo, että nämä tapaukset ovat vain yksittäisiä virheitä eivätkä kuvasta laajemmin S-ryhmän tulevaa henkilöstöpolitiikkaa ja laajemmin työnantajien linjaa. Hallitus vaatii, että S-ryhmä toimii jatkossa hyvässä yhteistoiminnassa ja hakee ratkaisuja asioihin neuvotteluteitse.

PAMin hallitus tukee veturimiehiä

PAMin hallitus kantaa veturimiesten tavoin huolta maan hallituksen suunnitelmasta pilkkoa VR ja avata raideliikenne kilpailulle. Suunnitelma uhkaa työpaikkoja ja työntekijöiden palkkoja ja työehtoja. PAMin hallitus tukee veturimiesten mielenilmaisua ja odottaa maan hallituksen peruvan suunnitelmansa.

PAMin hallitus peräänkuuluttaa työnantajilta reilun työelämän pelisääntöjen noudattamista. Hallitus muistuttaa, että käynnistyvä työmarkkinakierros on jo nyt, ilman työnantajien virheellisiä ylilyöntejä ja maan hallituksen ajattelemattomia päätöksiä, tarpeeksi vaikea. PAMin hallitus korostaa, että hyvällä yhteistyöllä ja laadukkaalla neuvottelutoiminnalla on mahdollista ratkaista myös vaikeat asiat.

 

Uusimmat

Suosituimmat