Artikkeli - 23.10.2017 klo 09.34
Tapahtuma

Nuorten luotsit

Serveh Khalilin (vasemmalla) ja Eveliina Reposen tunnistaa Studia-messuilla vaaleanpunaisista kimallehatuista. Kuva: Susanna Kekkonen.

Serveh Khalilin (vasemmalla) ja Eveliina Reposen tunnistaa Studia-messuilla vaaleanpunaisista kimallehatuista. Kuva: Susanna Kekkonen.

Serveh Khalili ja Eveliina Reponen eli Sessu ja Eve luotsaavat marraskuun lopulla järjestettäviä Studia-messuja. Työparia yhdistää määrätietoisuus – ja koirat.

Opiskelijasihteeri Serveh Khalili ja nuorisosihteeri Eveliina Reponen eivät pääse toisistaan eroon eivätkä taida tahtoakaan. Heidän työnsä kietoutuvat PAMissa usein yhteen. Nyt naiset suunnittelevat ohjelmaa kaksipäiväisille Studia-messuille Helsingin Messukeskukseen.

”Nämä messut ovat pääsääntöisesti Sessun vastuulla, mutta työskentelemme paljon työparina”, kertoo Eveliina Reponen.

Molemmat korostavat, että Studia-messut ovat todella hyvä tilaisuus kohdata ihmisiä ja kertoa heille työelämästä ja PAMin toiminnasta. Tyypillisin osallistuja on lukiolainen tai ammattiin opiskeleva, mutta messuilla tapaa myös vanhempia, esimerkiksi uranvaihtajia.

”Edellisissä Studioissa olemme pohtineet esimerkiksi ratkaisuja kesätyössä ilmenneisiin ongelmiin yhdessä. Osa nuorista liittyy myös liittoon tajutessaan, mitä me oikeastaan teemme”, sanoo Serveh Khalili.

Eveliina Reponen kertoo, että varsinkin nuoremmille täytyy kertoa havainnollistaen peruspiirteet siitä, mitä liiton toimintaan kuuluu.

”Esimerkiksi luottamusmiehestä sanon joskus, että hän on semmoinen työpaikan isä tai äiti. Se, joka laittaa asiat kuntoon perheen eli työyhteisön tuella.”

Messuilla Reposelta ja Khalililta vaaditaan positiivista energiaa ja aikaa kohdata jokainen kävijä. He myös järjestävät vapaaehtoisia PAMin messuständille sekä keksivät sinne ohjelmaa.

”Tällä kertaa meillä on luvassa ainakin onnenpyörä, jossa on työelämään liittyviä sanoja”, Khalili lupaa.

Kaiken järjestämistä helpottaa se, että Khalili ja Reponen tulevat toistensa kanssa hyvin toimeen.

”Meitä yhdistää se, että tiedämme mitä teemme ja miksi. Ja tietenkin koirat. Meidän koiratkin tykkäävät toisistaan.”

Studia-messut 
järjestetään 
28.–29.11. Helsingin 
Messukeskuksessa. 
PAMin löydät osastolta 5k17. Messut ovat Suomen 
suurin opiskelu- ja 
uratapahtuma.

 

 

Teksti: Lotta Jokinen

 

Uusimmat

Suosituimmat