Uutinen - 27.12.2017 klo 12.15
Kaupan työehtosopimus

Ole tarkkana aattolisien ja -vapaiden kanssa

Loppiaisen aatolta maksetaan työehtosopimuksen mukainen aattoiltalisä. Kuva: GettyImages.

Loppiaisen aatolta maksetaan työehtosopimuksen mukainen aattoiltalisä. Kuva: GettyImages.

Myyjä tai myymälätyöntekijä, ole tarkkana aattoiltalisien kanssa vuodenvaihteessa 2017 - 2018, koska joulu- ja uudenvuoden aatot sijoittuvat sunnuntaille ja loppiaisen aatto perjantaille.

Kaupan työehtosopimuksen 12§ 4. kohdan mukaan aattoiltalisä maksetaan myyjille ja myymälätyöntekijöille, jotka työskentelevät avoinna olevassa myymälässä kirkollisen juhlapyhän aattona kello 18.00 jälkeen (18.00 - 24.00). Aattoiltalisä on lauantailisän suuruinen (Helsinki 5,35€ ja muu Suomi 5,17€ tunnilta).

Poikkeuksen tekevät kuitenkin jouluaatto ja uudenvuodenaatto vuonna 2017, koska nämä päivät sijoittuvat sunnuntaille. Jos myyjä tai myymälätyöntekijä on töissä näinä aattoina, hänelle maksetaan
- säännölliseltä työltä kaksinkertainen palkka (sunnuntaityökorvaus)
- aattoiltalisän sijaan iltalisä marras- ja joulukuun sunnuntailta (Helsinki 8,20€ ja muu Suomi 7,84€ tunnilta).

Loppiaisen aatolta maksetaan työehtosopimuksen mukainen aattoiltalisä, joka on lauantailisän suuruinen, koska loppiaisen aatto on perjantai-ilta 5.1.2018.

Aattovapaat
Kaupan alan vakinaisen työntekijän kuuluu saada kaksi aattoa neljästä vapaaksi (pääsisäislauantai, juhannusaatto, jouluaatto tai uudenvuodenaatto).
Mikäli et ole saanut kyseisiä vapaita, niin työnantaja korvaa sinulle saamattomat aattovapaat maksamalla tehdyltä säännölliseltä työltä 100% korotettua palkkaa (kaupan työehtosopimus 7§ 8.3. kohta).

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat