Uutinen - 28.03.2018 klo 09.54
Palkankorotukset

Palkankorotukset voimaan kaupan alalla ja kiinteistöpalvelualalla 1.4. alkaen – tarkista palkkasi!

Kuva: GettyImages.

Kuva: GettyImages.

Uusien työehtosopimusten mukaisesti työntekijöiden palkat korotetaan kaupan alalla ja kiinteistöpalvelualalla 1. huhtikuuta 2018 alkaen. Muista siis tarkistaa, että palkkasi on maksettu oikein.

Kaikkien työsuhteessa olevien kokoaikaisten työntekijöiden ja toimihenkilöiden kuukausipalkkoja korotetaan kaupan alalla 1.4.2018 lukien 42 euroa ja osa-aikaisten tuntipalkkoja 26 senttiä. Osa-aikaisille suhteutettua kuukausipalkkaa saaville työntekijöille korotus tulee heidän työaikaansa suhteutettuna. Taulukko- eli vähimmäispalkkoja korotetaan tuolloin 1,6 %. Palkkoja korotetaan samalla tavalla 1.4.2019.

Vähittäiskaupan esimiesten ja varasto- ja kuljetusesimiesten henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan vastaavina ajankohtina 1,6 %. Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutetun korvauksia korotetaan erikseen sovitulla tavalla.

Kiinteistöpalvelualalla palkkoja korotetaan yleiskorotuksella 1.4.2018 alkaen 1,6 % ja 1.4.2019 alkaen 1,6 %. Ilta-, yö- ja vuorolisiä, päivystyskorvauksia, ryhmän vanhimman vastuulisää sekä luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun korvauksia korotetaan 3,2 % 1.4.2018 lukien.
Muista siis tarkistaa, että palkkasi on maksettu oikein huhtikuun palkkakuitissa!

Työehtosopimuksessa on sovittu alalla noudatettavista vähimmäisehdoista, kuten palkasta, työajasta, sairausajanpalkasta, arkipyhäkorvauksista jne. Ehdot ovat minimiehtoja, joita työnantajan tulee vähintään noudattaa kaikkiin työntekijöihinsä.

Lue lisää uudesta työehtosopimuksesta ja tutustu palkkataulukkoihin kaupan alalla  ja kiinteistöpalvelualalla.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat