Uutinen - 14.12.2018 klo 09.30
Työehdot

Joulun ja vuodenvaihteen työajat ja korvaukset nyt yhdessä paketissa – Tutustu!

Kuva: Getty Images

Kuva: Getty Images

Vuosivapaa, arkipyhä vai työajanlyhennysvapaa? Entä kun on osa-aikainen? Monia kysymyksiä, sillä joulun aika ei ole työehtojen kannalta ihan yksinkertainen paketti.

Jos olet töissä kaupan alalla, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluissa, kiinteistöpalveluissa, vartioinnissa, apteekissa, hiihtokeskusalalla tai vapaa-ajanpalvelualoilla, voit tarkastaa joulun ja uudenvuoden tienoon työehtosopimusmääräykset uudesta wiki-kortista. Löydät sen täältä.

Myös jouluapulaisena työskentelevän on hyvä tarkastaa sieltä oikeutensa. Määräaikaista työntekijää koskevat samat työehdot kuin muitakin.

Hyvä on muistaa sekin, että lopputilin yhteydessä määräaikaiselle työntekijällekin on maksettava muun muassa kertyneet lomat. Pääsäännön mukaan työntekijä ansaitsee vuosilomaa jokaiselta vähintään 14 työpäivää sisältävältä kalenterikuukaudelta. Jos työntekijä työskentelee niin harvoin, ettei hänelle kerry 14 työpäivää sisältäviä kuukausia, ansaitaan vuosilomaa niiltä kuukausilta, jolloin hän on tehnyt vähintään 35 työtuntia.

Muista pyytää myös työtodistus.

 

 

 

 

Uusimmat

Suosituimmat