Yhteiskunta - 30.09.2020 klo 09.55

Annika Rönni-Sällinen on huolissaan ravintoloiden aukiolojen rajoitusten vaikutuksista alan työpaikkoihin

Kuvaaja: Susanna Kekkonen

Ravintolat joutuvat ensi viikon torstaista lähtien sulkemaan ovensa viimeistään klo 01 ja anniskelu on lopetettava klo 24.

Maan hallitus linjasi eilen 29. syyskuuta ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikojen väliaikaisesta rajoittamisesta koronaepidemian vuoksi. Asetuksen mukaan ravintolat on suljettava viimeistään klo 01. Anniskelun voi aloittaa aikaisintaan klo 09 ja se on lopetettava viimeistään klo 24. Asetus astuu voimaan huomenna 1.10. ja on näillä näkymin voimassa lokakuun loppuun. Ravitsemisliikkeiden on alettava noudattamaan asetusta siirtymäajan jälkeen, viimeistään 8.10.

Muilta osin yleiset hygieniaohjeet pysyvät ennallaan, eli jokaisella asiakkaalla on oltava edelleen oma istumapaikkansa ja palvelu on järjestettävä niin, että asiakkaiden ja seurueiden välillä pidetään riittävä etäisyys.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen on huolissaan rajoitusten vaikutuksista alan työpaikkoihin ja työllisyyteen. Alan työehtosopimusneuvottelut ovat kesken.
”Eilen julkistetut uudet rajoitukset eivät paranna työehtosopimusneuvottelujen tilannetta.”

Epidemian kehitystä seurataan jatkuvasti eri puolella Suomea. Kiihtymisvaiheessa olevassa maakunnassa on määrä ottaa käyttöön rajoitukset, joiden mukaan ravitsemusliikkeet on suljettava viimeistään kello 23 ja anniskelu päättyy kello 22. Lisäksi ravitsemisliikkeen sisätilassa tai sen osassa saa oleskella yhtäaikaisesti enintään puolet suurimmasta asiakasmäärästä.

Rajoitusten taustalla on uusien COVID-19-tapausten määrän kasvu Suomessa viime viikkojen aikana valtakunnallisesti ja yhä useamman sairaanhoitopiirin alueella.

Työnantajia edustavan Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan mukaan uudet rajoitukset kohdistuvat erittäin voimakkaasti isoimpiin yöravintolayrityksiin. Yli 500 työntekijän ravintolayritysten liikevaihto vähenee yli 90 prosentilla, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että näiden yritysten yökerhot suljetaan.

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle