Luottamusmies - 13.10.2021 klo 10.56

HalpaHallin työntekijät peräsivät joukkovoimalla aitoa neuvottelua– työnantaja ilmoitti neuvottelujen aloittamisesta

Närpiön HalpaHallin luottamusmies Tomi Törmä pohtii, että joskus työntekijöiden on ilmaistava mielipiteensä painokkaasti. Kuva: Jessica Lindgren

HalpaHallin työntekijät ovat lyhyessä ajassa allekirjoittaneet 800 nimen vetoomukset, jotka on toimitettu yrityksen johdolle. Pattitilanne nytkähti liikkeelle, kun työnantaja ilmoitti neuvottelujen käynnistämisestä.

Tavarataloketju HalpaHallin työntekijät ovat lähettäneet vetoomuksissa vahvaa viestiä työnantajalleen. Sanoma oli sama kuin syyskuun lopun ulosmarsseissa eli toimipaikkakohtaisten luottamusmiesten puolustaminen ja aidon neuvottelun vaatimus sanelun sijaan.

Allekirjoitettuja vetoomuksia ryhdyttiin lähettämään myymälöistä maanantaista alkaen toimitusjohtaja Janne Yliselle.  Yhtiö ilmoitti tiistaina PAMille, että se aikoo aloittaa yrityksen sisäiset neuvottelut luottamusmiesorganisaatiosta mahdollisimman pikaisesti.  

HalpaHallia neuvottelupöytään vaatinut PAMin järjestöpäällikkö Heidi Lehikoinen on iloinen työnantajan ilmoituksesta.

”Neuvottelemaan ryhtyminen on hyvä asia, mutta tietenkin lopputulos ratkaisee. Työnantajalla on nyt näytön paikka, jotta yrityksen sisäinen yhteistoiminta saadaan kuntoon", Lehikoinen sanoo.

”Me liittona seuraamme tilannetta.”

Närpiöstä 19, Oulaisista 23 nimeä

Pohjanmaalla sijaitsevan Närpiön HalpaHallista vetoomuksen allekirjoitti 19 työntekijää eli lähes kaikki.

”Meillä työntekijät tiesivät kyllä homman nimen. Ei tarvinnut paljon kysellä, laitatko nimen”, luottamusmies Tomi Törmä kuvaa nimien keruuta.

Hän toivoo käynnistyviltä neuvotteluilta sovinnollista lopputulosta.

”Sanotaanko näin, että olisi kiva, jos neuvotteluissa löytyisi reilu yhteisymmärrys, jossa kuunneltaisiin myös työläisten ja meidän luottamusmiesten ehdotuksia”, Törmä kommentoi.

”Meidän myymälässä yhteishenki on parantunut, kun ollaan tässä kaikki oltu matkassa mukana”, hän kuvaa Työntekijät allekirjoittivat vetoomuksia 35 toimipaikassa.ulosmarssia ja vetoomusta.

”Tuntuu, että kun tarpeeksi ollaan yhteisellä asialla, niin johtokin tulee järkiinsä.”

Pohjois-Pohjanmaalta Oulaisista lähti  HalpaHallin myymälästä 23 nimeä toimitusjohtajalle.

”Hienoa, että ketju on lähdössä neuvottelemaan työntekijäpuolen kanssa. Uskon, että vetoomuksella oli vaikutuksensa. Olen iloinen, että työntekijöitä kuunnellaan”, luottamusmies Päivi Rantaeskola sanoo.

"Huikea tulos"

PAMin aluetoimitsija Nina Kuitunen on ylpeä työntekijöiden yhteistyöstä vetoomuksien nimien keruussa.

"Tämä on huikea tulos näin lyhyessä ajassa, kun nimiä kerättiin kuudessa päivässä. Vetoomuksen allekirjoitti 800 työntekijää 35 toimipaikasta."

Maanantaina alkanut vetoomuksien lähettäminen päättyi keskiviikkona aamupäivällä. 

 

 

 

 

 

 

Uusinta uutta