Jäsenyys - 21.11.2019 klo 08.31

Kahvilatyöntekijä Emilia Koivumäki: "Jäsenyys tuo turvaa työttömyyden tai muiden työelämän vastoinkäymisten varalta"

Emilia Koivumäki nauttii kahvilatyössä eniten kohtaamisista asikkaiden kanssa. Kuva: Timo Aalto

Keskisen Kyläkaupan Vesa's Cafessa työskelentelevä Emilia Koivumäki oli harkinnut ammattiliittoon liittymistä jo jonkin aikaa, kunnes PAMin työntekijän vierailu työpaikalla antoi sille sysäyksen.

Olen Emilia Koivumäki, 21.

Asun Alavudella.

Liityin PAMiin 9.10.2019.

Työskentelen kokoaikaisena kahvilatyöntekijänä Vesa’s Cafessa, Keskisen Kyläkaupassa.

Työhöni kuuluu asiakaspalvelua, erikoiskahvien valmistusta, leipien tekemistä, Spice Ice -jäätelöannosten tekemistä, siisteydestä huolehtimista sekä tiskausta.

Työpaikkani on monelle erityinen vierailukohde, sillä se on niin ulkoa kuin sisältäkin hyvin erilainen kuin monet muut kauppakeskukset. Erityisesti kesällä monet tulevat käymään Keskisen Kyläkaupassa ja ottavat valokuvia vierailustaan.

Opiskelin vuoden verran parturi-kampaamoalaa, mutta huomasin ettei se ollut minua varten. Sen jälkeen osallistuin Keskisen Kyläkaupan ja Seinäjoen koulutuskeskus Sedun yhdessä järjestämään koulutukseen, jonka aikana opin ravintola- ja kahvilatyön perusasioita.

Parasta työssäni on työkaverit sekä mukavat kohtaamiset asiakkaiden kanssa. Olen luonteeltani sosiaalinen ja nautin erityisesti asiakaspalvelusta, vaikka välillä työ onkin kiireistä. Joka päivä on aina vähän erilainen.

Työporukka otti minut heti tosi hyvin vastaan, kun aloitin työssäni puoli vuotta sitten. Vaikka olenkin porukassa uusin, niin kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti.

Liityin PAMiin, koska se tuo turvaa työttömyyden tai muiden työelämän vastoinkäymisten varalta. Olin jo jonkin aikaa ajatellut liittymistä, ja PAMin työntekijän käynti työpaikalla antoi sille sysäyksen.

Vapaa-ajallani viihdyn eniten kotona. Minulla on kaksi kissaa ja pupua, joista pidän huolen. Nautin myös uusien reseptien kokeilusta ja kokkailusta. Intohimonani on myös ihmisen mielen ymmärtäminen, ja aioinkin hakea opiskelemaan psykologiaa tulevaisuudessa.

Teksti: Minna Raitapuro

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

PAMin ja työttömyyskassan puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Huomioithan, että suurin ruuhka on puhelinpalveluiden avautuessa. Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 klo 10-14

Membership services in English

030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English

030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle