Työelämä - 01.07.2021 klo 14.00

Kesätyöntekijänkin kannattaa liittyä ammattiliittoon

Kuva: Liisa Takala

Kesätyöpaikka avasi Pavel Kurhiselle ovet ravintola-alalle. Nyt 30-vuotias Kurhinen on työskennellyt alalla jo kymmenen vuoden ajan. Hän sanoo, että PAMin jäsenyys tuo varmuutta työelämään.

Palvelualoilla työskenteleminen on aina ollut Pavel Kurhisen suuri unelma. Siitä tuli totta jo varhain, kun hän sai jalkansa oven väliin ravintola-alalle kesätyön kautta.

”Kouluttauduin alun perin ravintolakokiksi. Palvelualoilla työskenteleminen on aina ollut unelmani. Mielestäni ala sopii erityisesti ulospäin suuntautuneille ihmisille, jotka haluavat olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Näen itseni tulevaisuudessakin töissä ravintola-alalla, Kurhinen kertoo.

Kurhinen pitää tärkeänä, että myös kesätyöntekijät liittyvät ammattiliittoon. Kymmenvuotisen uransa aikana Kurhinen on käyttänyt muun muassa PAMin puhelinpalveluita, jotka ovat toimineet hyvin.

”Olen kokenut jäsenyyden PAMissa eräänlaiseksi vakuutukseksi. Saan liiton jäsenenä varmuuden siitä, että vaikean paikan kohdatessa minua autetaan. Olen hyödyntänyt aiemmin erityisesti PAMin puhelinpalveluita, joiden kautta olen tarkastanut työsuhteeseeni liittyviä asioita”, Kurhinen sanoo.

Kohti koronan jälkeistä aikaa


Nykyään helsinkiläisessä ravintolassa vuoropäällikkönä työskentelevä Kurhinen kertoo pitävänsä töiden tekemisestä kesällä ja töitä on luvassa tänäkin kesänä. Kurhinen on jo useamman vuoden ajan tehnyt kesäisin lisätöitä baaripuolella.

”Yksi syy siihen, miksi pidän kesällä työskentelemisestä, ovat ihmiset. Asiakaskunta on kesäisin erityisen iloista ja vastaanottavaista. Suomessa kesä on lyhyt ja siitä halutaan nauttia”, Kurhinen arvioi.

Kurhinen tietää, että korona on koetellut erityisesti palvelualoilla työskenteleviä. Koronapandemia on tuonut mukanaan epävarmuutta työn ja toimeentulon jatkumisesta etenkin ravintola-alalle.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että koronatilanne on menossa parempaan suuntaan, ja alaa päästään avaamaan rajoituksilta. Katson toiveikkain mielin kohti koronan jälkeistä aikaa. Uskon, että koronan väistyminen tulee piristämään alaa ja yhä useampi pääsee taas palaamaan töihin”, Kurhinen päättää.

Liity sinäkin PAMiin!

Työntekijän puolta työelämässä pitää vain ammattiliitto. Työntekijöiden edut, esimerkiksi lomat, sairausajan palkka tai vanhempainvapaat, eivät ole itsestäänselvyyksiä. Ammattiliitto neuvottelee työehtosopimukset, joissa sovitaan palkan lisäksi työehdoista.

PAMin jäsenenä olet oikeutettu kaikkiin liiton jäsenpalveluihin, kuten työsuhdeneuvontaan, koulutukseen ja tarvittaessa työttömyysturvaan, oikeusapuun ja lakimiehen palveluihin. Lisäksi saat useita muita rahanarvoisia etuja.

Lue lisää ja turvaa työelämäsi liittymällä PAMiin

Teksti: Eemeli Peltonen

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 klo 10-14

Membership services in English

030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English

030 100 625  klo 10-14

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme