07.10.2016 klo 12.46

Keskolaiset: Irtisanomisuhan alla olevat työllistettävä

Kesko-konsernissa on valtava määrä erilaisia työpaikkoja, joten työllistymismahdollisuuksia on, sanoo Keskolaisten ammattiosasto. Kuva: Kesko

Keskon tulee työllistää kaikki yt-neuvotteluissa irtisanomisuhan alla olevat, vaatii Keskolaisten ammattiosasto. Osasto muistuttaa myös Keskoa sitoutumisesta kiky-sopimukseen, jonka pitäisi edistää työllisyyttä.

Keskon tulee työllistää kaikki käynnissä olevien yt-neuvottelujen vuoksi irtisanomisuhan alla olevat työsopimustaan ja osaamistaan vastaavaan työhön, vaatii PAMiin kuuluva Keskolaisten ammattiosasto ry. 007 perjantaina julkaisemassaan kannanotossa. Kesko on syys-lokakuussa käynnistänyt neljät eri yt-neuvottelut Budget Sportissa, Keslogin varastossa sekä Ruokakeskon ja K-citymarket-ketjun konttoreissa. Vähennystarve on yhteensä enintään 103 työpaikkaa.

– Kesko on vuosien saatossa irtisanonut yt-menettelyillä tuhansia ihmisiä, mutta konsernin todellinen henkilöstömäärä ei ole vähentynyt. Toisin sanoen, Kesko on paljolti irtisanonut vanhat työntekijät ja palkannut hieman muuntuneisiin toimiin uudet tekijät talon ulkopuolelta, kannanotossa sanotaan. Ammattiosasto siis katsoo, että Kesko voisi työllistää myös nyt irtisanomisuhan alla olevat työntekijät muualta vapautuviin paikkoihin.

– Ammattiosaston johtokunta katsoo, että Kesko on sitoutunut kilpailukykysopimuksella edistämään työllisyyttä. Johtokunta muistuttaa, että Keskon pääjohtaja Mikko Helander oli työnantajien kärkihenkilöinä vaatimassa (kikyä edeltänyttä, toim.huom) yhteiskuntasopimusta, jolla työllisyyden edistämisen nimissä haluttiin siirtää sosiaalimaksuja työnantajilta työntekijöiden maksettavaksi. Keskossa tämä tarkoittaa vuodessa noin viiden miljoonan euron tulonsiirtoa työntekijöiltä työnantajalle. Kesko on myös tahkonnut erinomaista tulosta vuosien ajan, kannanotossa lisätään.

Keskolaisten ammattiosasto ilmoitti samalla yhtyvänsä muiden kaupan alan osastojen aiemmin julkaisemaan kannanottoon, jonka mukaan kaupan alan työntekijät marssivat työpaikoiltaan ulos, jos työnantajat vielä esittävät heikennyksiä työehtoihin kilpailukykysopimuksen voimassa ollessa.

Teksti: Tuomas Lehto

Uusinta uutta