15.02.2017 klo 15.28

Leijona irtisanoo 21 työntekijää

Leijona Catering lopettaa muita kuin varuskuntaravintoloita sitä mukaa kun sopimukset päättyvät. Kuva: iStockphoto

Yhtiö keskittyy puolustusvoimiin ja lopettaa kuusi ravintolaa.

Leijona Cateringin yt-neuvottelut ovat päättyneet 21 työntekijän irtisanomiseen. Ravintoloita suljetaan 6. Suljettavat ravintolat ovat Helsingissä henkilöstöravintolat Asemamies, Elimäki, Lime Park, Maku ja Stateria sekä Kuopiossa opiskelijaravintola Studia.

Yhtiö vetäytyy yksityisiltä ravintola-alan markkinoilta ja keskittyy puolustusvoimien ruokahuoltoon. Linjanveto perustuu valtion omistajaohjauksen päätökseen viime vuoden joulukuulta. Toimitusjohtaja Ritva Paavonsalon mukaan sopimukset hoidetaan loppuun ja sen jälkeen ravintoloiden toiminta päättyy.

Yhtiötä ehdittiin usean vuoden ajan valmistella kuntoon, jossa se voisi osallistua puolustusvoimien ruokahuollon kilpailutukseen. Se on toisaalta merkinnyt työntekijöille muun muassa palkkatason laskua ja uusien työntekijöiden ottamista alemmalle palkalle ja toisaalta sitä, että yhtiö on ottanut jalansijaa yksityisiltä markkinoilta perustamalla uusia ravintoloita, joihin on palkattu uutta väkeä. Kilpailutus oli määrä toteuttaa kuluvana vuonna.

Viime vuoden lopussa valtio päätti yllättäen luopua kilpailutusaikeesta ja pitää Leijonan palveluntuottajana. Päätökseen sisältyi ehto, ettei yhtiö ole mukana yksityisillä markkinoilla.

Leijona Cateringilla on 20 varuskuntaravintolaa. Yhtiölle jää yhä muutamia henkilöstöravintoloita. Niiden tulevaisuudesta Paavonsalo toteaa, että ”sopimuksen mukaan mennään”.

– Niitä hoidetaan asiakkaiden kanssa tehtyjen sopimusten mukaan.

Paavonsalon mukaan nyt ei ole tiedossa muita lopetuksia kuin mainitut 6 ravintolaa.

Teksti: Tiina Ritala

Uusinta uutta