21.10.2013 klo 13.05

Nyt vietetään Reilun kaupan viikkoa

Kampanjaviikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa.

Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa. Kampanjaviikkoa vietetään joka vuosi lokakuussa viikolla 43, ja sitä on vietetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa.

Suuren osa päivittäisestä ruoastamme kasvattavat maanviljelijät köyhissä maissa. Usein he saavat vähäistä palkkaa kovasta työstään. Esimerkiksi kahvi, tee ja sokeri myydään usein liian alhaiseen hintaan ja kasvatetaan alueilla, jotka ovat herkkiä luonnonkatastrofeille. Monet yhtiöt katsovat pohjahinnoista kilpaillessaan läpi sormien työntekijöiden oikeuksia ja ympäristön sietokykyä.

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuuksia kestävään toimeentuloon sekä mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Reilun kaupan merkki kertoo, että tuote on hyvä myös viljelijälleen, joka on saanut työstään kunnollisen korvauksen. Lisäksi tuotteesta maksetaan Reilun kaupan lisää, jota käytetään koko yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Reilun kaupan lisän ansiosta viljelijät voivat kehittää itseään ja yhteisöjään, tulla toimeen omalla työllään, kouluttaa lapsensa ja päättää itse omasta tulevaisuudestaan.

Lue lisää Reilun kaupan viikosta täältä

Teksti: Annemari Anttila

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa

020 690 211 klo 10-14

Ruotsinkielinen jäsenyys- ja työsuhdelinja

030 100 640 klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle