Työelämä - 17.11.2020 klo 15.39

Palvelualojen ammattiliiton valtuuston syyskokouksen päätöslausuma: Parempaa työelämää luodaan yhteistyöllä

PAMin valtuusto korostaa päätöslausumassaan yhteistyön ja osallistumisen tärkeyttä.

Palvelualojen ammattiliitto täyttää 20 vuotta. On ilmiselvää, että ammattiliiton keskeinen tehtävä ja olemassaolon peruste työntekijöiden edunvalvojana ei ole muuttunut. Vaikka toimintaympäristömme muuttuu koko ajan ja vuosien saatossa on siirrytty kriisistä toiseen, on PAMin ydin edelleen työelämän parantamisessa. Juuri nyt ilmasto- ja pandemiakriisin keskellä käydään taistelua siitä, kuinka jatkossa työelämää kehitetään ja kenen ehdoilla. Vuokratyö, alustatyö ja työehtosopimusjärjestelmään kohdistuvat muutokset ovat haasteita, joihin työntekijät tarvitsevat heidän ehdoillaan tehtyjä ratkaisuja. Muutoksen parempaan mahdollistaa aktiivinen ja osaava jäsenistö, joka haluaa puolustaa oikeuksiaan.

Ammattiliiton muodostavat sen ammattiosastojen aktiiviset jäsenet, jotka omalla työllään ja tekemisellään rakentavat parempaa arkea työpaikoilla. Vain yhteisellä tekemisellä niin työpaikoilla kuin niiden ulkopuolellakin voidaan varmistaa, että apua on todella tarjolla – olemalla liittosi aktiivinen jäsen autat myös itseäsi parhaiten. Omalla toiminnallasi varmistat sen, että alojemme työehdot ovat reilut ja kehittyvät myös tulevaisuudessa. Järjestäytyminen on sitä, että me työntekijät kuulumme liittoon ja yhdessä ajamme meille tärkeitä asioita. On mahdotonta odottaa, että ongelmia ratkaistaan ilman, että meistä jokainen tekee oman osuutensa. Tämän vuoksi on tärkeää, että työpaikkatason aktiivisuuden lisäksi pamilaiset vaikuttavat ja näkyvät kaikkialla. Ääntä on käytettävä siellä missä päätökset tehdään, olipa kyse työpaikan paikallisista neuvotteluista tai kuntavaaleista.

Korona on näyttänyt julmuutensa lamauttamalla kokonaisia aloja. On ilmiselvää, että esimerkiksi Lapin matkailun tilanne on tällä hetkellä kestämätön. Tilanne vaatii merkittäviä toimia ja Suomen hallituksen heräämistä palvelualojen kokonaistilanteeseen koko Suomessa. Vakavuudestaan huolimatta koronaa käytetään liian usein keppihevosena työehtojen heikentämiseen. Tämä perusteeton jouston vaatiminen ei voi jatkua, vaan koronakriisin varjolla ratsastamisen tulee loppua välittömästi. Palvelualojen työntekijät ovat joustaneet jo tarpeeksi.

 

PAMin valtuuston 17.11.2020 hyväksymä päätöslausuma kokonaisuudessaan.

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle