Työmarkkinat - 01.06.2020 klo 13.01

Palvelualojen työpaikkatilanne yhdellä vilkaisulla - Duunitori ja PAM avasivat työpaikkojen markkinatietopalvelun

Haluamme tässä haastavassa tilanteessa tarjota työpaikkoja etsiville ihmisille mahdollisimman paljon informaatiota helposti ja ymmärrettävästi siitä, missä avoimia työpaikkoja on ja mihin niitä lähtee aukeamaan, PAMIn tutkimuspäällikkö Antti Veirto kertoo.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Duunitori avasivat palvelualojen työpaikkojen markkinatietopalvelun, jonka tavoitteena on tarjota ajantasaista tietoa palvelualojen työpaikkatilanteen kehityksestä, etenkin nyt koronapandemian aikana.

Koronaviruksen aiheuttama talous- ja työmarkkinashokki on iskenyt kovaa palvelualoihin. Lomautuksia on laajasti, ja matkailu- ja ravintola-ala on lähes pysähdyksissä. Esimerkkinä vuoden 2019 huhtikuussa lomautettuja kokkeja oli 91. Huhtikuussa 2020 heitä oli 8 000.

"Elämme todella poikkeuksellista aikaa. Haluamme tällä palvelulla tarjota avoimesti tietoa eri ryhmien sekä toimialojen avointen työpaikkojen määrästä ja muutoksesta tässä ajassa", kommentoi PAMin tutkimuspäällikkö Antti Veirto.

Työpaikkojen markkinatietopalvelun löydät täältä.

Tulevaisuudessa tavoitteena on saada työpaikkojen määrän ja kehityksen lisäksi määriteltyä esimerkiksi osa-aikatyön osuus avoimista työpaikoista.

Palvelualojen työttömyyskassa on huhtikuussa 2020 vastaanottanut 18 403 uutta alkavaa työttömyysturvahakemusta. Se on enemmän kuin koko viime vuoden aikana. Palvelulle ja sen tarjoamalle tiedolle on tällä hetkellä kysyntää.

"Haluamme tässä haastavassa tilanteessa tarjota työpaikkoja etsiville ja muille kiinnostuneille tahoille mahdollisimman paljon informaatiota helposti ja ymmärrettävästi siitä, missä avoimia työpaikkoja on ja mihin niitä lähtee aukeamaan", Veirto kertoo.

Palvelutoimialojen työpaikkatilanne yhdessä paikassa

Tietopalvelun avulla käyttäjä voi seurata työmarkkinan muutoksia toimialan, ammattiryhmän ja työtilanteen näkökulmasta. Työpaikkojen tilannetta ja kehitystä voi seurata tehtäväalueittain ja eri työssäkäyntialueilla.

 

Tietopalvelussa on helppo vertailla palvelualojen työmarkkinan kehitystä vuosi- tai vaikkapa paikkakuntakohtaisesti.

Palvelun työpaikkojen kysyntä perustuu Duunitorin sivustolleen keräämien kaikkien työpaikkailmoitusten selausdataan ja tarjonta uusien avointen ilmoitusten määrään, mikä visualisoidaan helposti ymmärrettävään muotoon.

Työmarkkinan tietopalvelun löydät osoitteesta: https://tyopaikat.pam.fi/tyomarkkinatilanne

"PAMilla on myös palvelualojen avoimien työpaikkojen palvelu, missä halukkaat voivat selata työpaikkoja. Uusi markkinatietopalvelu toimii tämän palvelun rinnalla hienosti", muistuttaa Veirto.

PAMin Duunisivut löytyvät osoitteesta: https://tyopaikat.pam.fi/

Teksti: Eetu Myllyveräjä

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 ma-pe klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 vardagar kl.  10-14

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  weekdays from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme