Nuoret - 09.08.2022 klo 09.00

PAM ja Nordea jatkavat yhteistyötä nuorten talousosaamisen kohentamiseksi

Kuva: Shutterstock

Kasvava tarve raha-asioiden parempaan hallintaan on pantu merkille niin Palvelualojen ammattiliitossa kuin Nordeassakin. Syksyllä jatkuvat Miten saada fyrkat riittämään? -koulutukset pureutuvat nuorten oman talouden hallintaan, säästämiseen ja sijoittamiseen.

Riittävätkö mun rahat elämiseen? Mistä voin säästää? Kannattaako ottaa kulutusluottoja? Voinko mäkin sijoittaa? Miten saada fyrkat riittämään? -koulutukset tarjoavat vastauksia näihin kysymyksiin.

Yhteistyötä talousosaamisen hyväksi vuodesta 2021

PAMin ja Nordean välinen yhteistyö nuorten talousosaamisen kohentamiseksi alkoi vuonna 2021 ja ensimmäiset koulutukset järjestettiin eri puolilla Suomea keväällä 2022. Vastaisuudessa päivän mittaisia kursseja tarjotaan myös webinaareina kaikille PAMin alle 30-vuotiaille jäsenille.

”Koulutus pureutuu oman talouden hallintaan, säästämisen ja sijoittamisen perusasioihin sekä rahavaikeuksien välttämiseen. Turhan usein rahan käytön taitojen ajatellaan syntyvän itsestään”, kertoo Nordean yhteiskuntavastuun asiantuntija Kati Kemell, joka on ollut suunnittelemassa kurssisisältöjä.

Koulutukset syntyivät PAMin nuorten jäsenten toiveesta ja tarpeista. Omia tuloja ja menoja haluttiin hahmottaa paremmin ja myös säästämisestä ja sijoittamisesta oltiin kiinnostuneita.  

”Nordea haluttiin yhteistyökumppaniksi, jotta mukaan saatiin syvempää talousosaamista”, kertoo koulutusten suunnittelua ja toteuttamista koordinoidut järjestöasiantuntija Marjut Pihonen PAMista.

Toiminta osa Nordean yhteiskuntavastuuta

Nordeassa yhteistyö PAMin kanssa on osa organisaation yhteiskuntavastuuta. Jokainen nordealainen voi halutessaan käyttää kaksi vapaaehtoistyöpäivää vuodessa talous- ja yrittäjyystaitojen edistämiseen. Näitä päiviä on käytetty paljon myös Miten saada fyrkat riittämään? -koulutusten toteuttamiseen.

”Meille pankkilaisille arjen rahataidot, sijoittaminen ja säästäminen ovat intohimoinen asia, jota mielellämme jaamme erityisesti nuorille, jotta he pääsevät näihin asioihin kiinni mahdollisimman aikaisin”, summaa Nordean Tampereen toimipaikan johtaja Tomi Tulonen.

Kannustusta sijoittamiseen pienilläkin tuloilla

Kurssipalautteissa nuoret ovat kiitelleet erityisesti sijoittamiseen liittyviä vinkkejä.

Kemell pitää kiinnostusta sijoittamiseen hyvänä ja korostaa, että sijoittaminen kannattaa aloittaa heti, sillä korkoa korolle -ilmiössä aika on eduksi. Mitä aikaisemmin lähtee liikkeelle, sitä enemmän hyötyy.

”Sijoittamisen ajatellaan olevan rikkaiden etuoikeus, mutta näinhän se ei todellisuudessa ole. Pieniä summiakin, kuten kymmenen euroa, voi jo sijoittaa.”

Miten saada fyrkat riittämään? -koulutus järjestettiin keväällä 2022 monella paikkakunnalla ympäri Suomea. Syksyllä 2022 koulutus järjestetään Joensuussa ja mahdollisesti myös Tampereella. Vuodelle 2023 koulutuksesta suunnitellaan webinaaritoteutuksia.

Teksti: Minttu Sallinen

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Huom! Puhelinpalvelut ajalla 26.9.–28.10.
ma, ke ja pe klo 10–14. 

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 klo 10-14

Membership services in English

030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English

030 100 625  klo 10-14

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme