Työehtosopimus - 25.02.2020 klo 12.00

PAM ja Teollisuusliitto: Graafiselle alalle tarvitaan vain yhdet pelisäännöt

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Teollisuusliitto haluavat kehittää graafista alaa yhtenäisillä pelisäännöillä. PAM ei enää jatkossa neuvottele tulostusalan työehtosopimuksesta.

Graafisella alalla on nyt kaksi työehtosopimusta, joista Teollisuusliitto ja Medialiitto ovat neuvotelleet media- ja painoalan työntekijöitä koskevan työehtosopimuksen ja PAM sekä Palvelualojen työnantajat Palta ovat neuvotelleet tulostusalan työehtosopimuksen.

Media ja painoalalla sopimuksen piirissä on noin 7 200 työntekijää ja tulostusalan sopimuksen piirissä noin 1 200 työntekijää. Digitaalinen murros on vaikuttanut vahvasti alan yritysten toimintaan ja alan yritysrakenne on muuttunut ja keskittynyt. Monet graafisella alalla toimivat yritykset tarjoavat sekä paino- että tulostuspalveluja.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto haluavat kehittää graafista alaa yhdenmukaisin pelisäännöin. Siksi he näkevät, että on sekä työntekijöiden että yritysten etu, että alalla on yhdet pelisäännöt, joita noudattavat kaikki alan toimijat.

”Paino- ja tulostusalojen väliset erot ovat käytännössä hävinneet. Sen takia ei ole järkevää, että toimialalla on kaksi sisällöltään toisistaan poikkeavaa työehtosopimusta. Meidän mielestämme alan työntekijöiden työehdot on jatkossa määriteltävä kattavamman media- ja painoalan työntekijöitä koskevan työehtosopimuksen perusteella,” toteaa PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

"On hienoa, että ammattiliitot pystyvät yhdessä toimimaan niin, että työntekijöiden etuja pystytään kehittämään entistä paremmiksi. Toivotan kaikki työntekijät, joihin on sovellettu kyseistä PAMin sopimusta tervetulleeksi Teollisuusliiton jäseniksi. Yhdessä toimimalla varmistamme hyvän edunvalvonnan myös jatkossa," toteaa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

Moniin kysymyksiin löydät  vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 
Esimerkiksi jäsenyyteen, jäsenmaksuihin sekä jäsenetuihin liittyvät asiat
030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat
Esimerkiksi palkkaan, työaikoihin, lomiin ja irtisanomisiin liittyvät asiat
030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska
Ärenden som bland annat hänför sig till medlemskapet, medlemsavgifter samt medlemsförmåner och frågor som bland annat hänför sig till lön, arbetstider, semester och uppsägning.
030 100 640 klo 10-14

Membership services in English
Matters concerning among others your membership, membership fees and benefits
030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English
Questions you have about salary, working hours, holiday and dismissal etc.
030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle

PAMin palvelut kesällä
Puhelinpalveluissa on poikkeuksia kesällä 5.–30.7.
Puhelinpalvelut ma–ti ja ke-pe klo 10 –14 . Keskiviikkoisin suljettu.

PAMin aluetoimistot ovat suljettuina 5.–30.7. lukuun ottamatta Helsinki-Uudenmaan aluetoimistoa, joka on auki normaalisti koko kesän.