Työehtosopimus - 25.02.2020 klo 12.00

PAM ja Teollisuusliitto: Graafiselle alalle tarvitaan vain yhdet pelisäännöt

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Teollisuusliitto haluavat kehittää graafista alaa yhtenäisillä pelisäännöillä. PAM ei enää jatkossa neuvottele tulostusalan työehtosopimuksesta.

Graafisella alalla on nyt kaksi työehtosopimusta, joista Teollisuusliitto ja Medialiitto ovat neuvotelleet media- ja painoalan työntekijöitä koskevan työehtosopimuksen ja PAM sekä Palvelualojen työnantajat Palta ovat neuvotelleet tulostusalan työehtosopimuksen.

Media ja painoalalla sopimuksen piirissä on noin 7 200 työntekijää ja tulostusalan sopimuksen piirissä noin 1 200 työntekijää. Digitaalinen murros on vaikuttanut vahvasti alan yritysten toimintaan ja alan yritysrakenne on muuttunut ja keskittynyt. Monet graafisella alalla toimivat yritykset tarjoavat sekä paino- että tulostuspalveluja.

PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto haluavat kehittää graafista alaa yhdenmukaisin pelisäännöin. Siksi he näkevät, että on sekä työntekijöiden että yritysten etu, että alalla on yhdet pelisäännöt, joita noudattavat kaikki alan toimijat.

”Paino- ja tulostusalojen väliset erot ovat käytännössä hävinneet. Sen takia ei ole järkevää, että toimialalla on kaksi sisällöltään toisistaan poikkeavaa työehtosopimusta. Meidän mielestämme alan työntekijöiden työehdot on jatkossa määriteltävä kattavamman media- ja painoalan työntekijöitä koskevan työehtosopimuksen perusteella,” toteaa PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

"On hienoa, että ammattiliitot pystyvät yhdessä toimimaan niin, että työntekijöiden etuja pystytään kehittämään entistä paremmiksi. Toivotan kaikki työntekijät, joihin on sovellettu kyseistä PAMin sopimusta tervetulleeksi Teollisuusliiton jäseniksi. Yhdessä toimimalla varmistamme hyvän edunvalvonnan myös jatkossa," toteaa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

 

Uusinta uutta

Yhteystiedot

Katso tarkemmat yhteystiedot

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600  klo 10-14 (ma, ke, pe)

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 ma-pe klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 ma-pe klo 10-14

PAMin toimistot
Helsinki-Uusimaa avoinna ma-ti ja to-pe klo 9-16. Muut toimistot maanantaisin. Muina aikoina ajanvarauksella.

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 vardagar kl.  10-14

Membership services in English

030 100 630 from 10 am to 2 pm (Mon, Wed, Fri)

Employment advice in English

030 100 625  weekdays from 10 am to 2 pm 

Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme