06.06.2014 klo 09.05

Pam-lehti 7/2014: "Te ette tunne Vesa Keskistä"

Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen on viime aikoina muistanut kirjeillä niin henkilökuntaansa, Pam-lehteä kuin koko Suomen kansaa. PAMinkin kanssa hän ilmoittaa neuvottelevansa vain kirjallisesti.

"Aion kirjoittaa toiselle perheelleni – henkilökunnalleni – myös jatkossa. En kirjettä, vaan monikossa: kirjeitä."

Näin lausuu Tuurin kyläkauppias Vesa Keskinen PAMia ankarasti moittivassa sähköpostikirjeessään, joka saapuu toimitukseen vastauksena haastattelukysymyksiin. "PAM lähti nyt väärän miehen kanssa pelaamaan ja kohottamaan imagoaan. Te ette tunne Vesa Keskistä. Oikeudenmukaisuus on ohjenuorani ja omatuntoni oppaani", Keskinen kirjoittaa.

Pam-lehti julkaisi verkossa jutun Tuurin Kyläkaupan henkilökunnan toukokuun puolivälissä saamista kolmesta kirjeestä. Ensimmäinen nostatti kohun mediassa. Siinä Keskinen ohjeistaa työntekijät tarkkailemaan toistensa ahkeruutta ja raportoimaan havainnoista: "ketkä olisivat ne 20 henkilöä, joita ette minun housuissani katsoisi päivääkään joukkueessamme---?"

Toisen kirjeen aiheena on "kyläkauppauskollisuus": työntekijöiden moraalinen velvollisuus on raportoida havainnoistaan muissa kaupoissa ja kertoa syyt, miksi ostaisivat jotain muualta kuin kyläkaupasta. Kolmas kirje turvautuu sadun maailmaan: Keskinen vertaa itseään 430:tä ottolasta ruokkivaan maanviljelijään, joka huomaa, etteivät kaikki lapset ahkeroikaan pellolla vaan laiskottelevat.

Pam-lehteen lähettämässään kirjeessä Keskinen toteaa neuvottelevansa liiton kanssa enää kirjallisesti. Kysymykseen siitä, onko yt-neuvotteluja edessä, hän ei vastaa. Hän kritisoi sitä, että hänet on "leimattu rikolliseksi". Laki kuitenkin edellyttää yt-neuvottelujen järjestämistä, jos henkilökuntaa aiotaan vähentää, kuten ensimmäisessä kirjeessä vihjattiin.

Tänään perjantaina PAMin Pohjanmaan aluepäällikön Marja Salmivuoren on määrä käydä Kyläkaupassa tapaamassa kesätyöntekijöitä. Samalla hän toivoo tapaavansa Keskisen.

Lisää aiheesta Pam-lehden näköislehdessä 7/2014, joka ilmestyi 6.6.

Näköislehdessä myös:

Verkkokauppa.comin väki koodaa ja lentää koptereilla

Työvaatteet puhuttavat alalla kuin alalla

Pekka Haavisto kertoo, onko suomalaisilla varaa kehitysyhteistyöhön

 

Uusinta uutta

Puhelinpalvelu ma–pe

PAMin ja työttömyyskassan puhelinpalveluissa on ruuhkaa. Huomioithan, että suurin ruuhka on puhelinpalveluiden avautuessa. Moniin kysymyksiin löydät vastauksia verkkosivuiltamme

Jäsenyys ja liittyminen 

030 100 600 klo 10-14

Jäsenten työsuhdeasiat

030 100 620 klo 10-14

Työttömyyskassa,
Unemployment benefit advice,
Arbetslöshetsskydd

020 690 211 klo 10-14

Frågor om medlemskapet, anslutning och anställning på svenska

030 100 640 klo 10-14

Membership services in English

030 100 630 klo 10-14

Employment advice in English

030 100 625  klo 10-14

Muut palvelukanavat

Siirry Yhteystiedot-sivulle