Kaupan ala - 07.02.2020 klo 09.00

PAMin lakot laajenevat kaupan alalla

Kaupan alan työehtosopimusneuvotteluja käydään nyt valtakunnansovittelijan toimiston johdolla. Neuvotteluissa ei ole tapahtunut vielä merkittävää edistystä, jonka vuoksi Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallituksen päätöksen mukaisesti lakot laajenevat viikolle 9.

”Neuvottelut eivät ole riittävästi edenneet vuokratyön käytön pelisääntöjen täsmentämisen, elämiseen riittävien työtuntien varmistamisen sekä kiky-tuntien poistamisen osalta. Tästä johtuen etenemme PAMin hallituksen perjantaina 31.1. tekemän päätöksen mukaisesti ja ilmoitimme uusista kaupan alan lakoista”, kertoo PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

Ellei sopimukseen päästä aiemmin, niin viikolla 9 lakkoon menevät Keskon varastot sekä kaikki K-Citymarketit. Maanantaina 24.2. klo 6.00 lakkoon menevät Kesko Logistiikka KV1 ja KV2, Kesko Logistiikka pakastevarasto, kaikki Kespron noutotukut sekä Kesko Logistiikan terminaalit Tampere, Turku, Kuopio ja Oulu. Lakko päättyy mainituissa kohteissa perjantaina 28.2. klo 24.00.

Torstaina 27.2. klo 6.00 alkaa kaikkia K-Citymarketteja koskeva lakko, joka kestää perjantaihin 28.2. klo 24.00 saakka. Lakossa ovat sekä käyttötavara- että päivittäistavarapuolen työt.

PAM on aikaisemmin ilmoittanut myös muun muassa kaikkia alueosuuskauppojen Prismoja sekä S-ryhmään kuuluvaa Inex Partners Oy:n Sipoon käyttötavara- ja päivittäistavaralogistiikkakeskusta koskevasta viikon 8 lakoista.

”Tavoitteenamme eivät ole lakot, vaan sopimukset. Toivon, että pääsemme pian sopimukseen, sillä se on parempi niin alan työntekijöiden kuin kaupan alan asiakkaidenkin näkökulmasta. Jos lakot toteutuvat niin emme odota kaikkien kohteiden olevan täysin kiinni”, kommentoi PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

Tarkemmat tiedot lakkokohteista ja muista työtaisteluihin liittyvistä asioista löytyy PAMin verkkosivuilta www.pam.fi/lakko.